Bettie Serveert… al ruim 25 jaar draait de band mee in de Nederlandse muziekscene. Ze maakten met ‘Palomine’ één van de beste albums uit de Hollandse popgeschiedenis. In 2016 verrasten ze met hun nieuwste album ‘Damaged Good’. Vrijdagavond stond de band in De Groene Engel in Oss.

Maple

De Amsterdamse band Maple opende de avond. Fuzzpop noemen ze hun muziek zelf, maar je kan het ook gewoon rock noemen of powerpop. Zanger/gitarist Jordy Sanger is ook gitarist bij The Mysterons en zoekt veelvuldig contact met het publiek. ‘Open Up Your Soul’ is wat meer rock en ‘Mr Wonderday’ bewijst dat ze ook kunnen schakelen tussen hard en zacht. Laatstgenoemde nummer gaat mooi van een lange akoestische aanloop naar een elektrische climax zoals in ‘Champagne Supernova’ van Oasis. Het debuutalbum van Maple staat gepland voor later dit jaar. Maple was een prima voorprogramma, een lekker rockend muzikale opwarmer.

Bettie Serveert

De band rondom Carol van Dyk staat al jaren garant voor gloedvolle indie en eigenzinnige, alternatieve gitaarmuziek. Na het uitbrengen van debuutalbum ‘Palomine’ verwierf de band wereldwijde bekendheid. Ook Amerika gooide de grenzen wagenwijd open voor de new wave-achtige sound van ‘De Betties’, die doet denken aan Television, Blondie en (een wildere versie van) The Bangles. Melodieus, soms licht melancholiek, waarbij het geluid gedurende de jaren van ingetogen indie naar meer up-tempo rock is getransformeerd.

De zang van Carol is sterk en samen met de vette baslijnen van Herman Bunskoeke, de strakke drumpartijen van Joppe Molenaar en de gave gitaarriffs en solo’s van Peter Visser lieten ze zien dat deze band een goed geoliede machine is die in topvorm is. Zowel nieuw als oud werk kwam aan bod.

Terwijl deze band eigenlijk na 25 jaar geen introductie meer nodig heeft, hielden ze toch even een voorstelrondje. De voetjes gingen deze avond vaak van de vloer en de show ging in sneltreinvaart voorbij. In de Groene Engel liet Bettie Serveert zien dat ze een fantastische band zijn, die in staat is een mooi feestje te bouwen!

Foto’s (c) Hans Kreutzer

Deel: