Dit jaar vindt de veertiende editie plaats van Loveland Festival, één van de langstlopende dancefestivals in Nederland. Al jaren staat het evenement aan de natuurrijke Sloterplas in het teken van de beste house en techno DJ’s en live acts uit binnen- en buitenland. Deze zomer belooft het een zeer bijzondere editie te worden. Voor het eerst vindt het festival op twee aaneengesloten dagen plaats. De zondag staat in het teken van intimiteit door de capaciteit van het festival iets terug te brengen. Onder andere Cirez D (het techno alter ego van Eric Prydz), Marco Carola, Tale of Us en Adriatique zullen te zien zijn op 11 en 12 augustus in Amsterdam.

Al dertien jaar strijkt Loveland Festival neer op de groene grasvelden van het Sloterpark. Eerder werd al aangekondigd dat het evenement dit jaar plaatsvindt op zaterdag 11 augustus. Vandaag is bekend gemaakt dat er voor het eerst een tweede dag is toegevoegd. Ook op zondag 12 augustus kan het publiek dit jaar genieten van een gevarieerde line-up aan house en techno artiesten.

Marnix Bal (oprichter): “Al vanaf de eerste keer dat we Loveland organiseerden, in 2005, genieten we van een ontzettend fijn en divers publiek. Dit jaar willen we graag iets terugdoen voor onze trouwe bezoekers. Het is altijd al een droom geweest om een Loveland-weekend te organiseren, daarom zijn we ontzettend blij dat we een extra dag in het leven kunnen roepen. We grijpen de zondag met beide handen aan om ze een onvergetelijke ervaring te bezorgen in een intiemere setting. De verbintenis tussen bezoeker en artiest staat centraal. Daarnaast betrekken wij graag de buurtbewoners bij deze speciale zondag editie. Wij nodigen omwonende daarom gratis uit om deze bijzondere editie met ons te komen vieren. Meer informatie hierover volgt in een later stadium”.

Ook zijn tevens alle namen van het festival bekend gemaakt. Op zaterdag zijn onder andere Cirez D, Marco Carola, Dixon, The Martinez Brothers, Jeff Mills, Kerri Chandler en Stephan Bodzin bevestigd als headliners. Cirez D is het techno alter ego van Eric Prydz. Hij geeft Loveland deze zomer een primeur, niet eerder was deze act in Nederland te zien. Op zondag staan Tale of Us, Adriatique, Len Faki, Speedy J en Black Coffee op de line-up.

Volledige line-up:

Adriatique, Anna, Apollonia, Applescal, Black Coffee, Cari Lekebush, Cirez D, Detroit Swindle, Dixon, Dj Tennis, Frank Haag, Gerd, Gerd Janson, Guy J, Henry Saiz, Hernan Cattaneo, Jeff Mills, Joey Daniel, Joran van Pol, Kerri Chandler, Len Faki, Lövestad LIVE, Makcim, Mano Le Tough, Marco Carola, Matador LIVE, Mathias Kaden, Melon, Mirella Kroes, Paco Osuna, Radio Slave, Recondite LIVE, Reinier Zonneveld LIVE, Relativ (Buurman & Buurman), ROD vs Juan Sanchez, Sam Paganini, Sébastien Léger, Secret Cinema b2b Egbert LIVE, Shinedoe, Spaceandtime, Speedy J, Spokenn (Ferro b2b Reiss), SQL, Stephan Bodzin LIVE, Stranger, Tale Of Us, The Martinez Brothers, Tini, Tommy Four Seven, Traumer, Trikk, Vaal, Vril LIVE

Deel: