Maiden UniteD in een vol Carré? Check! Maiden UniteD is een tribute band van Iron Maiden, maar dan geheel akoestisch en opgericht door verschillende (bekende) muzikanten. De band heeft al heel wat shows gespeeld maar had voor 27 januari wel een erg speciale show gepland in Carré, met meerdere special guests.

Ruud Jolie stond als gitarist en Mike Coolen bespeelde de drum; Beiden zijn natuurlijk bekend van Within Temptation. De zanger van Maiden UniteD is Damian Wilson, bekend als de lead singer van Headspace en ex-zanger van Treshold. Thijs Schrijnemakers die het Hammond Orgel bespeelde, kennen we van Orgel Vreten en last but not least stond Huub van Loon, bekend van de band Dearworld, achter het keyboard als toetsenist. De special guests waren Sharon den Adel (Within Temptation), Wudstik (For all we know, Ayreon), Perrtu Kivilaakso (Apocalyptica) en Dennis Startton (Iron Maiden).

Stage diving in het Koninklijk theater Carré? “Waarom niet?!”, dacht lead singer Damian. Damian is gemaakt voor het theater en praatte tussen de nummers door de tijd vol. Het zal dan ook niemand verbazen als hij een carrièreswitch naar cabaretier zou maken, want Damian Wilson is een echte komiek. Dit was erg fijn omdat dit de show wat meer oppepte en voorkwam dat de show wat saai zou kunnen worden in verband met de rustige, akoestische nummers.

Na de hele avond te hebben gebluft en getwijfeld, sprong Wilson aan het einde van de show het publiek in en claimde dat hij de eerste stagediver in Carré was. Hierdoor kon Sharon den Adel niet achterblijven… Na wat gepush van Damian sprong ook zij, ietwat voorzichtig, het publiek in waardoor zij de eerste vrouwelijke stagediver in Carré zou zijn.

Omdat het nummer ‘Empire of the Clouds’ nooit live wordt gespeeld door de originele band, besloot Maiden UniteD het juist wél te doen. Omdat het origineel achttien minuten duurt, hadden ze het nummer in vieren gesplitst. De nummers werden allemaal loepzuiver gezongen door gastzanger Wudstik en het idee om het nummer op te splitsen was erg goed gevonden. Hierdoor werd er steeds een stukje verteld, wat een van de hoogtepunten van de show werd.

Het publiek heeft op zijn zachts gezegd enorm genoten. Goed gekozen was de pauze van ongeveer twintig minuten waarin de gasten gezellig een drankje konden nuttigen in de foyer. Het theater was prachtig, de sfeer was top en de muziek geweldig. Het laatste nummer van de show ‘Wasted Years’ werd door alle muzikanten op het podium tegelijk gespeeld. Met het publiek dat ondertussen allemaal muzikaal naar voren werd gedirigeerd ging het dak er nog eventjes helemaal af, waardoor het einde een topafsluiter heeft gekregen. Maiden UniteD in Carré was al met al zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar

Foto (c) Armelle van Helden

Deel: