Zeven jaar na hun laatste album ‘Fallen Empires’ komt er dit jaar weer een nieuw album van de Schotse band Snow Patrol. De geruchten gingen al een tijdje, maar nu is het officieel bevestigd door middel van een video op hun Facebookpagina. Het nieuwe album zal ‘Wildness’ gaan heten en zal verschijnen op 25 mei.

De band rondom zanger Gary Lightbody is al sinds 1994 actief, maar de doorbraak kwam pas in 2003 met het album ‘Final Straw’ met daarop de hits ‘Chocolate’ en ‘Run’. In de jaren daarna scoorde de band hits met o.a. ‘Chasing Cars’, ‘Open Your Eyes’, ‘Shut Your Eyes’, ‘Crack The Shutters’, ‘Take Back The City’, ‘Just Say Yes’ en ‘This Isn’t Everything You Are’. De band stond o.a. op festivals als Lowlands, Pinkpop, en wist in 2012 maar liefst twee keer Ahoy in Rotterdam uit te verkopen.

In de jaren daarna werd het stil rondom de band. In 2013 volgde er enkel nog een ‘Greatest Hits’ album. Ook was Gary Lightbody wel actief met het zijproject Tired Poney waar ook R.E.M.-gitarist Peter Buck deel van uit maakte. Oorspronkelijk stond een nieuw album van Snow Patrol in de planning voor 2016. Echter een writer’s block van Gary Lightbody leidde ertoe dat de opnames voor het nieuwe album zoveel tijd in beslag namen.

Snow Patrol gaat ook komende zomer weer optreden, voornamelijk op festivals. De band zal onder andere gaan optreden op Rock Werchter, Rock Am Ring, NOS Alive en Mad Cool Festival. Tot dusver is er nog geen optreden gepland in Nederland.

Deel: