Op 29 april komt Justin Hayward, vooral bekend als leadzanger van Moody Blues, met een show naar De Oosterpoort. Het concert in Groningen komt op een bijzonder moment: Hayward staat al bijna vijftig jaar lang aan de top van de muziek- en entertainmentindustrie.

Moody Blues
Justin Hayward is vooral bekend als de zanger, leadgitarist en componist van de band Moody Blues, die wereldwijde hits scoorde. Op 29 april komt hij met een show als solo-artiest naar De Oosterpoort. In de afgelopen vijfenveertig jaar heeft Moody Blues vijfenvijftig miljoen albums verkocht en talloze onderscheidingen ontvangen. Moody Blues staat wereldwijd beroemd als muzikale vernieuwer en heeft de basis gelegd voor een groot aantal collega-artiesten.

Nights in White Satin
Nadat Justin Hayward de bal aan het rollen had gebracht als zelfstandig songwriter met een paar solo-singles, sloot hij zich aan bij de Moody Blues in de zomer van 1966. Dit resulteerde meteen in succes met de single Fly Me High, opgevolgd door de ultieme klassieker Nights in White Satin en uiteindelijk het toonaangevende album Days of Future Past.

Succesverhaal
Het succes werd er bepaald niet minder op toen Justin Hayward andere genrebepalende hits als Question, The Voice, I Know You’re Out There Somewhere en Your Wildest Dreams maakte. Sterker nog, hiermee werd juist de basis gelegd voor het ongelooflijke succesverhaal van de Moody Blues en zijn solowerk, een succesverhaal wat tot op de dag van vandaag voortduurt.

Tour
Terwijl hij soloalbums- en dvd’s uitbrengt en aan veel verschillende projecten werkt, blijft Justin Hayward met de Moody Blues over de hele wereld touren. “Mijn akoestische solotochten geven de perfecte balans tussen de grote productie van de Moody Blues-concerten. Ik heb zoveel geluk dat ik allebei heb.”. Dat gevoel van geluk wil Justin bij zijn concert in Groningen met iedereen delen. Op 29 april komt hij daarom graag naar De Oosterpoort.

Deel: