Waylon komt op donderdag 7 juni terug naar Groningen! Dit jaar zal Waylon voor de tweede keer deelnemen aan het songfestival. Voordat de zanger naar Portugal afreist om heel Europa te gaan verrassen, bedient hij eerst een deel van zijn eigen Nederlandse fans. Op 7 juni komt hij naar De Oosterpoort in Groningen.

Waylon zal tijdens deze tour, die een aftrap is van misschien wel zijn meest bepalende jaar, het publiek onder andere een voorproefje geven van het langverwachte persoonlijke album met gelijknamige titel. Het album zal na het songfestival worden uitgebracht
The World Can Wait wordt het album waarbij Waylon terugkeert naar zijn muzikale roots, die geworteld zijn in zijn geliefde Nashville. Een album waarbij hij zijn grote helden van de country muziek eert, maar waarbij hij ook vooral zijn eigen sound in die voor hem zo inspirerende omgeving zal omarmen. En het wordt natuurlijk ook het album waarop de keuze van het songfestivallied 2018 zal staan, deze keuze zal op 10 maart bekend worden gemaakt.

De titel van de tour is overigens vooral een verwijzing naar het uitsluiten van alle invloeden van buitenaf. “Ik wil dat mensen die live naar mij komen kijken volledig kunnen opgaan in de muziek. Op het podium ben ik er helemaal voor mijn publiek, dat verwacht ik ook deze keer meer dan ooit van hen. Het liefst heb ik dat iedereen zijn mobiele telefoon thuis laat of minimaal uitzet. Vaak ga je toch filmen of foto’s maken. Je creeert weer een filter tussen wat je ervaart. Wat is een herinnering waard als je hem persé moet delen. Net of het anders niet is gebeurd. Hoe mooi zou het zijn als je die paar uur daar even los van komt en alleen met jezelf of mij een dialoog aangaat. Gewoon genieten. The World Can Wait.

Afgelopen jaar was voor Waylon een mooie opmars naar 2018. Zijn tour was binnen een dag uitverkocht en hij was de winnende coach bij The Voice of Holland en eveneens winnaar van It takes 2. Daarnaast waren er 3 uitverkochte Ahoy shows met Radio Veronica’s Top 1000 Allertijden.

Deel: