Het swingt, het rockt, het jumpt. Daar kwam ik al snel achter toen ik de nieuwe cd “Wow Wow” van de Rotterdamse formatie Dee’s Honeytones draaide. De band bestaat nu zo’n jaar of zes en heeft praktisch overal in Nederland opgetreden en ook de buurlanden mochten van hen al genieten. Het kwartet bestaat uit naamgever en bandleider Dee-Ann van den Berg (zang, piano, Hammondorgel, ritmegitaar), Mars van den Berg (contrabas), Pat Angel (gitaar) en René Klein (drums). In 2014 werd hun eerste cd “Hot Damn” uitgebracht, die onlangs is gevolgd door “Wow Wow”.

Dee’s Honeytones wordt ondersteund door de 44 Horns (Lodewijk Reijs op baritonsax en Tim Blonk op tenor- en altsax) en trompettist Marcel de Roode. Op “Wow Wow” staan twaalf nummers, waarvan er acht zelf zijn geschreven. Het is jumpblues, swing en R&B wat de klok slaat. Stil blijven zitten wordt dan echt een probleem, mocht je dat per se willen. Voor alle anderen is het gewoon een erg leuke en dansbare plaat. Persoonlijke favorieten zijn het kwieke “Out Of My Mind” en het jazzy “Nine Kisses”. Prima werk. (Eigen productie)  (7/10)

Deel: