Gitarist Bobby Kyle heeft al een muzikale loopbaan van zo’n veertig jaar achter zich. Hij begeleidde onder meer Lonnie Mack, Eddie Kirkland en was acht jaar vast bandlid van Johnny Copeland, waarmee hij de hele wereld over toerde. Inmiddels is hij ook alweer jarenlang bezig als soloartiest en wordt hij ondersteund door zijn vaste band, The Administers. Met hen heeft hij een aantal soloalbums uitgebracht.

Nu is Bobby’s nieuwste cd ‘It’s My Life’ uitgekomen met twaalf nummers, waarvan zes eigen composities en werk van zijn oude werkgevers Johnny Copeland en Eddie Kirkland. Ook hier wordt hij begeleid door the Administers, bestaande uit gitarist Joel Perry, bassist Everett Boyd en drummer Marc Copell. En verder doen nog wat gasten als Dave Keyes (toetsen) en Little Sammy Davis (harmonica), om er maar enkele te noemen, mee. We horen op de cd een mix van stevige blues en tegen blues aanleunende soul. Prima gemaakt, goed uitgevoerd. Een blazerssectie zorgt voor het soulgeluid.

Kyle is een goed zanger met een rauw stemgeluid, dat goed bij dit genre past. Prima nummers zijn Copelands ‘Daily Bread’, waarin de beide gitaristen en pianist Keyes elkaar mooi aanvullen, ‘Lost And Found’ dat door Kyle uitstekend wordt gezongen, en ‘Blood From A Stone’, waarin de hoofdrol is weggelegd voor de drie blazers. Een prima cd. (Juicy baby Records)  (7,5/10)

Deel: