De Britse muzieklegende Bryan Ferry komt terug naar Nederland voor een zeer bijzondere show. De voormalig frontman van Roxy Music staat op 5 juni 2018 samen met het Metropole Orkest in AFAS Live. De kaartverkoop begint op vrijdag 1 december om 10:00 uur via Ticketmaster.

Ferry, de man achter hits als More Than This en Let’s Stick Together, speelde dit jaar voor het eerst met een compleet orkest, en brengt de show nu exclusief naar Nederland en België. Tijdens dit concert speelt de zanger samen met het Metropole Orkest de grootste hits uit zijn legendarische carrière als soloartiest en als leadzanger van Roxy Music.

De carrière van de inmiddels 72-jarige Ferry begon alweer 46 jaar geleden toen hij met Brian Eno, Phil Manzanera, Andy Mackay, Paul Thompson en Graham Simpson artrockgroep Roxy Music oprichtte. Het zestal, dat zich als eerste band onderscheidde door stijl en muziek als totaalplaatje te presenteren, scoorde internationale hits met nummers als ‘Love Is The Drug’, ‘Avalon’, ‘More Than This’ en de schitterende John Lennon-cover ‘Jealous Guy’. In 1983 nam de band een creatieve pauze, die uiteindelijk maar liefst achttien jaar zou duren, waardoor Ferry zich nog meer kon richten op zijn toch al prominente solowerk.

Het Metropole Orkest, dat opgericht werd in 1945, is het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld. Het speelt verschillende stijlen, waaronder  jazz, pop, chansons, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Het Metropole Orkest deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Pat Metheny, Herbie Hancock, The Basement Jaxx en Bono. In 2018 mogen zijn Bryan Ferry toevoegen aan het rijtje van grootheden waarmee zij het podium hebben gedeeld.

Deel: