De Canadese bluesgitarist David Gogo doet op zijn ‘Fall 2017’-tour vrijdagavond 1 december Jazzpodium DJS in Dordrecht aan. Hoewel nog relatief jong in ‘bluesjaren’ heeft David Gogo al veel bereikt in zijn carrière. Geboren in 1969 en inmiddels al decennia actief in de blueswereld speelde hij met B.B. King, Johnny Winter, Bo Diddley en Otis Rush, om maar eens wat aan namedropping te doen. Daarnaast vond hij ook nog tijd om inmiddels een dozijn albums uit te brengen. Ook is hij veel te vinden op de albums van collegamuzikanten, componeerde muziek voor televisie en film en weet zijn liedjes uitgevoerd door diverse artiesten wereldwijd.

Tot dusver heeft Gogo drie Juno nominaties, werd Musicus van het Jaar op de West-Canadese Music Awards, werd tweemaal Gitarist van het Jaar op de Maple Blues Awards, en CBC Saturday Night Blues schonk hem de Great Canadian Blues Award voor een levenslange bijdrage aan de blues in Canada. De muziek van David Gogo laat je vanaf de eerste toon niet meer los. De nummers van deze begaafde tekstschrijver zijn doorspekt van gepassioneerd gitaarspel en worden vertolkt met een warm, soulachtig stemgeluid.

David heeft in de loop der jaren een grote voorliefde voor Nederland ontwikkeld. Ooit werd er in een recensie gesproken over ‘gitaarbeul’ en die benaming is voor hem een eretitel geworden. Nog een aardig detail is dat hij in Nederland bijzonder gepassioneerd bezig kan zijn met het verorberen van bitterballen. Collegamuzikanten noemen hem ook wel de “King of Bitterballs” Hij wordt begeleid door een Nederlandse band.

Deel: