Onze favoriete troubadour Daniel Docherty keert terug voor zijn derde show in Rotterdam. Naast zijn charmante Schotse tongval is Docherty virtuoos gitarist. Hij tovert op zo’n beetje alle denkbare manieren geluid uit zijn favoriete instrument: zijn beheersing van zowel melodie als ritme zijn opvallend en uniek.

Als muzikale virtuositeit de enige reden is om Docherty live te zien, dan raken we al snel uitgepraat. De jonge songwriter is een begaafd verhalenverteller. Zijn EP ‘This Holy Fire’ werd met veel lof ontvangen en nieuwe single ‘Hold Me’ is wederom een pareltje.

Het kan soms snel gaan met een artiest. Docherty begon zijn loopbaan als straatmuzikant, maar heeft intussen een bomvol Carré tot op het bot beroerd. Na zijn debuut op Stille Nacht en een heerlijke show in een uitverkocht in V11 vorige jaar, speelt Docherty eindelijk in Rotown. U begrijpt het: hier moet je snel bij zijn!

Daniel Docherty is op woensdag 21 maart 2018 te zien in Rotown te Rotterdam.

Deel: