Afgelopen vrijdag stond Kenny B in het Burgerweeshuis in Deventer. Als openingsact had hij Ruben Annink meegenomen.

Kenny B had al tien nummer 1-hits in Suriname toen hij in 2015 Nederland veroverde met zijn mega hit ‘Parijs’. De single stond maar liefst zeven weken op nummer 1. Het feit dat hij geliefd is bij mensen van alle leeftijden was vrijdag duidelijk te zien in Deventer. Er waren mensen van alle leeftijden te vinden, ongeveer van 11 tot 70 jaar en de sfeer zat er al snel in. Wat een beetje jammer was, was dat er een aantal mensen waren die wel erg duidelijk lieten horen dat ze niet voor Ruben Annink waren gekomen.

Kenny_B_Burgerweeshuis

Ruben Annink

Ruben Annink is waarschijnlijk het bekendst van zijn deelname aan het programma “De best singer-songwriter van Nederland in 2015″, waar hij het in de finale moest afleggen tegen Anna Rune. Of van zijn optredens in het programma “De wereld draait door”. In Deventer begon hij afgelopen vrijdag, een beetje gespannen, met het nummer “Nu of nooit”. Hierna merkte hij dat vele mensen zijn muziek wel konden waarderen en viel er iets van de spanning weg bij Ruben. Hij vertelde vervolgens over een nummer dat hij voor zijn vriendin had geschreven, maar zij heeft het drie weken geleden uitgemaakt. Er zat niks anders op dan het nummer te veranderen en haar naam eruit te halen. Resultaat: het nummer ‘Amsterdam’. Na het nummer ‘Amsterdam’ volgde het nummer ‘2 Shots’ die hij samen met rapper Keizer opnam. Tegen de kinderen vooraan zei Ruben nog even: “Dit nummer gaat over limonade. En af en toe een cola.” Langzaam aan kreeg hij het publiek steeds meer mee en kon hij na een optreden van een half uur tevreden het podium verlaten.

Ruben_Annink

Kenny B

Rond tien uur was het dan eindelijk tijd voor Kenny B om het podium op te komen. De band begon, zonder Kenny, aan een intro waar wat stukken uit interviews met Kenny B te horen waren. Waarna Kenny B vol energie het podium op kwam stormen en de band begon aan het nummer “Vrienden”. Tijdens de eerste drie nummers stond de intussen 56-jarige Kenny B te springen en te dansen als een jonge man van twintig. Toen de band na drie nummers even stopte met spelen, pakte het publiek hun kans. Op de site van het Burgerweeshuis was voor het optreden te lezen “Kenny B viert verjaardag in Burgerweeshuis”. Dus werd er een luid “Happy Birthday” ingezet door het publiek. Kenny B werd volledig overvallen door deze actie en stond, duidelijk geraakt, met een grote glimlach te luisteren. “Wie heeft dit geregeld?” riep hij naar zijn band maar iedereen schudde hun hoofd, dit kwam echt vanuit het publiek. “Ik hoop dat iemand dit heeft opgenomen want ik vind dit echt geweldig.” zei Kenny B na afloop. Om er meteen aan toe te voegen: “Ik was inderdaad gister jarig maar heb het niet gevierd.”

Kenny_B

In ruim anderhalf uur kwam Kenny B’s volledige debuutalbum in razend tempo voorbij en vertelde Kenny tussendoor verschillende verhalen over zijn leven. Het publiek vond het allemaal prachtig en luisterde muisstil naar zijn, vaak erg grappige, verhalen. Als daarna de band weer begon te spelen ging het publiek weer los en was het een heerlijk feestje.

foto’s (c): Filip Heidinga

Kenny_B_Burgerweeshuis_Deventer

Deel: