Het is te danken aan de onvermoeibare inzet van Gerard Kolenbrander, de man van de rock- en bluesuitzending op Dinxperfm, de plaatselijke zender van Dinxperlo, dat op 28 oktober jl. de Duitse bluesgitarist Gregor Hilden kwam optreden. Als kers op de taart was de Nederlandse gitarist Jeffrey Aussems van de Detonics uitgenodigd om mee te spelen.

Even na 9 uur trapten Gregor Hilden en zijn band (bas, gitaar, orgel) af met ‘Mr. Magic’ van Hildens cd ‘In Phase’. Er was helaas relatief weinig publiek op het concert afgekomen; zo’n kleine veertig man. Jammer, want een artiest als Gregor Hilden verdient meer. De band had er duidelijk zin in en al snel was er sprake van chemie tussen hen en het publiek. Organist Wolfgang Roggenkamp stal met regelmaat de show met zijn solo’s en Gregor toverde met een lachend gezicht de ene na de andere gitaarsolo uit zijn snaren. Na drie nummers werd Jeremy Aussems gevraagd op het podium te komen, waarna beide gitaristen voor vuurwerk zorgden.

Na een korte pauze ging de Gregor Hilden Band weer verder. En voor de laatste nummers werd Jeremy weer op het podium gevraagd. Gregor vertelde dat hij hem niet alleen waardeerde maar tijdens het samenspelen een fan van Jeremy Aussems was geworden. Na een toegift, die voor deze gelegenheid eigenlijk niet gepland was, trok de band nog eens alle registers open, was het tegen kwart voor twaalf echt afgelopen. Een prima optreden, dat mogelijk is gemaakt door Gerard Kolenbrander, die twee fantastische gitaristen heeft samen weten te brengen.

Deel: