Pianist, componist, producer, acteur en scenarist: de Canadese Chilly Gonzales is een muzikale alleskunner die zijn weerga niet kent, met invloeden die reiken van minimal tot rap. Hij begint zijn carrière eind jaren negentig als songwriter en producer voor onder meer Feist en Jarvis Cocker. Hij provoceert in de Berlijnse underground als rapper maar vergaart enkele jaren later pas echt bekendheid met ‘Solo Piano’, een album van klassieke composities. Met zijn laatste album ‘Chambers’ uit 2015 heeft hij zich gewijd aan moderne vorm van het genre kamermuziek.

Gonzales heeft het record voor het langste soloconcert ooit (27 uur) op zijn naam staan, en won in 2014 een Grammy voor zijn samenwerking met Daft Punk op hun vierde album ‘Random Access Memories’. ‘Gonzo’, zoals hij ook bij vrienden en fans bekend staat, is een man van zijn tijd, befaamd om zowel zijn subtiele pianotouché als showmanship. Hij benadert de piano en het strijkkwartet vanuit zijn klassieke- en jazzachtergrond, maar met de instelling van een rapper.

Tijdens zijn tour in 2018 brengt hij diverse stukken van zijn Solo Piano albums ten gehore waarna hij, vergezeld door Stella La Page (cello) en Joe Flory (drums), ook enkele hits en verborgen verrassingen uit zijn verdere repertoire zal spelen en bespreken. Het concert zal plaats gaan vinden op zaterdag 8 december.

Deel: