Ze verkochten wereldwijd meer dan 30 miljoen albums, traden op voor grote hoeveelheden fans, wonnen talloze awards, Tears For Fears — Roland Orzabal (zang, gitaar, keyboards) en Curt Smith (zang, bas, keyboards) – hebben hun sporen achtergelaten bij drie generaties artiesten. Ze gooiden met hun muziek een schaduw over rock, hip-hop, electronic dance music, indie en meer, hun muziek is gesampled door onder andere Kanye West, The Weeknd, David Guetta, Drake en gecoverd door Lorde, Adam Lambert, Ally Brooke Hernandez, Gary Jules, en Disturbed.

Tears For Fears bracht een aantal zeer sterke albums uit waaronder ‘The Hurting’ (1983), het zeer geprezen en met prijzen overladen ‘Songs from the Big Chair’ (1985) en ‘Seeds of Love'(1989). ‘Seeds of Love’ was de laatste keer dat Orzabal en Smith samenwerkte tot 2004 met ‘Everybody Loves A Happy Ending’ dat het creatieve vuur tussen beiden weer deed oplaaien. Tears For Fears ging op een 3 jaar durende tournee die hen bracht naar Noord-Amerika, Japan, Zuid-Korea, Manilla en Zuid-Amerika. In 2013 brachten ze hun eerste track in 10 jaar uit, een cover van Arcade Fire’s ‘Ready to Start’.

De single is een goede toevoeging bij hits als ‘Mad World’, ‘Change’, ‘Pale Shelter’, ‘Everybody Wants To Rule The World’, ‘Shout’ en ‘Everybody Loves A Happy Ending’. Nu brengt de band, na een tournee die ze samen met Hall & Oates hebben gegeven en optredens in Rock In Rio en ‘British Summer Time’ in Hyde Park, een Greatest Hits collectie uit getiteld ‘Rule The World’. Op deze verzamelaar staan buiten hun grootste hits de eerste nieuwe composities tussen Orzabal en Smith sinds 2004: ‘I Love You But I’m Lost’ en ‘Stay’. ‘Still Rule The World’ ligt vanaf 10 november in de winkels.

Deel: