De G3 tour werd in 1996 opgericht door Joe Satriani en staat sindsdien garant voor uitverkochte arena’s over de hele wereld. Door de jaren heen heeft vrijwel iedere beroemde rockgitarist (van Toto’s Steve Lukather tot bluesgigant Kenny Wayne Shepherd) deelgenomen aan dit rondreizende gitaarfestival. Voor komende editie staan John Petrucci, gitarist van de progressieve rockband Dream Theater en Uli Jon Roth, de legendarische eerste gitarist van hardrockband Scorpions op de planken.

Joe Satriani
Joe Satriani wordt gezien als een van dé gitaarvirtuozen van eind vorige en begin deze eeuw. Hij speelde met o.a. Mick Jagger en Deep Purple, verkocht ruim tien miljoen platen en werd maar liefst vijftien keer genomineerd voor een Grammy Award. Geïnspireerd door helden als Jimi Hendrix pakt Satriani op zijn veertiende – op de dag dat Hendrix overleed – zijn gitaar op, om deze niet meer neer te leggen. Inmiddels heeft hij meerdere soloplaten op zijn naam staan en bracht hij zijn eigen gitaarlijn uit.

John Petrucci
John Petrucci staat voornamelijk bekend als gitarist, producer, songwriter en oprichter van de metalband Dream Theater, die tweemaal voor een Grammy werd genomineerd. Ook was hij gitarist bij het veelgeprezen Liquid Tension Experiment. John fungeert als trouwe partner tijdens Joe Satriani’s G3-tours en lanceerde als solo-artiest onder zijn eigen label een solo-album, Suspended Animation.

Uli Jon Roth
Uli Jon Roth wordt door velen beschouwd als één van de grootste gitaristen aller tijden. Als tiener maakte Uli al naam als lid van de Duitse supergroep Scorpions, waarmee hij maar liefst 5 albums op zijn naam schreef. De virtuoos wordt ook wel gezien als dé ontdekker van het neo-klassieke gitaarspel en beïnvloedde hiermee de jongere generatie topmuzikanten.

G3
Zaterdag 31 maart 2018 – De Oosterpoort
Zaterdag 14 april 2018 – Klokgebouw Eindhoven

De voorverkoop voor beide concerten start aanstaande vrijdag 27 oktober om 10:00 uur.

Deel: