Yello, een van electro pop’s meest invloedrijke bands ooit, hebben de release bevestigd van een live DVD getiteld ‘Yello live in Berlin’. De opnames zijn vorig jaar gemaakt in een oude energiecentrale. De afgelopen 37 jaar weerhield het duo zich van live optredens maar tijdens de release van ‘Toy‘ – hun meest commerciële en succesvolle album sinds ‘Flag’ (1988) – verbaasden ze hun fans met de aankondiging dat ze in oktober 2016 vier concerten zouden gaan geven.

Boris Blank vertelde dat hij het onzin vond om op een podium te gaan staan en de toetsen van zijn computers in te gaan drukken. Echter, na het ontwikkelen van de Yellofier App, een sampler en pocket studio voor smartphones, begon hij met deze app op te treden voor publiek en moest toegeven dat hij een fascinatie voor het podium ontwikkelde.

‘Yello live in Berlin’ toont de show – gegeven in de turbine hal, een ruimte die doet denken aan een industriële kathedraal – in zijn geheel. De show bestaat uit 20 tracks: 10 van het album ‘Toy’ en een selectie van hun hits waaronder ‘Bostich’, ‘Oh Yeah’, ‘The Evening’s Young’ en ‘The Race’. Als toevoeging, gedurende de toegift, een Yellofier app improvisatie waarbij Boris Blank Dieter Meier’s stem gebruikte tijdens het rappen van geïmproviseerde teksten. Yello’s live band bestond uit een 5-tal tellende blazers sectie, een drummer, een percussionist, 3 achtergrond vocalisten en een gitarist alsmede twee gastartiesten; Fifi Rong en Malia.

Tracklist ‘Yello live in Berlin’:

CD1
1. ‘Magma’ – Live In Berlin
2. ‘Do It’ – Live In Berlin
3. ‘The Evening’s Young’ – Live In Berlin
4. ‘Limbo’ – Live In Berlin
5. ‘Bostich’ – Live In Berlin
6. ‘Electrified II’ feat. Malia- Live In Berlin
7. ‘Cold Flame’ feat. Malia – Live In Berlin
8. ’30’000 Days’ – Live In Berlin
9. ‘The Time Tunnel’ – Live In Berlin
10. ‘Kiss The Cloud’ feat. Fifi Rong – Live In Berlin
11. ‘Lost In Motion’ feat. Fifi Rong – Live In Berlin

CD 2
1. ‘Tied Up’ – Live In Berlin
2. ‘Liquid Lies’ – Live In Berlin
3. ‘Starlight Scene’ – Live In Berlin
4. ‘Tool Of Love’ – Live In Berlin
5. ‘Oh Yeah’ – Live In Berlin
6. ‘Blue Biscuit’ – Live In Berlin
7. ‘Si Señor The Hairy Grill’ – Live In Berlin
8. ‘The Yellofier Song’ – Live In Berlin
9. ‘The Race’ – Live In Berlin

Deel: