Op vrijdag 3 november brengt de populaire singer/songwriter Shawn Mendes zijn ‘MTV Unplugged’ live album uit. Het live album is opgenomen tijdens Mendes’ intieme show in The Theatre At Ace Hotel in Los Angeles, waar hij aftrapte voor de nieuwe series van het iconische TV programma MTV Unplugged. Naast uitgeklede versies van grote hits als ‘There’s No thing Holdin’ Me Back’, ‘Mercy’ en ‘Stitches’ speelt en zingt Mendes ook een Kings of Leon-cover, ‘Use Somebody’, die hij over laat gaan in zijn eigen ‘Treat You Better’. Fans, die het album ‘MTV Unplugged’ vooraf bestellen, krijgen als dank de track ‘Don’t Be A Fool’ opgestuurd.

Het afgelopen jaar bereikte Mendes meerdere mijlpalen, waaronder zijn tweede nummer 1 album ‘Illuminate’, dat bovendien met platina werd bekroond. Ook in Nederland kwam ‘Illuminate’ op nummer 1 in de charts binnen en kreeg het een dubbel platina status. Met zijn single ‘There’s Nothing Holdin’ Me back’ bereikte hij voor een tweede maal de nummer 1 positie in de Amerikaanse Radio Top 40, een plek die hij twee aaneengesloten weken lang wist te behouden. Datzelfde overkwam hem in de eveneens competitieve Amerikaanse Billboard Pop Songs hitlijst. ‘There’s Nothing Holdin’ Me Back’ bereikte ook nog eens de nummer 1 positie in de Billboards Adult Pop Songs hitlijst, waarmee Mendes de eerste artiest onder de 20 jaar is, die deze hitlijst tot driemaal toe heeft weten te domineren.

Onlangs sloot Shawn Mendes het Noord-Amerikaanse deel van zijn allereerste arena wereldtour af. De ‘Illuminate World Tour’ reist dit najaar verder naar Australië en Azië. Eerder dit jaar, op 1 mei jl., trad Mendes op in de Amsterdamse Ziggo Dome, waarvan de kaartjes binnen enkele minuten waren uitverkocht.

MTV Unplugged Track Listing:

‘There’s Nothing Holdin’ Me Back’
‘Ruin’
‘Stitches’
‘Three Empty Words’
‘Patience’
‘Bad Reputation’
‘Don’t Be A Fool’
‘Roses’
‘Mercy’
‘Never Be Alone’
‘Use Somebody/ Treat You Better’

Deel: