Macklemore staat in april in AFAS Live, Amsterdam. De Amerikaanse rapper scoorde in Nederland samen met Ryan Lewis hits als ‘Thrift Shop’ en ‘Can’t Hold Us’. Daarnaast stond het duo al twee keer eerder in een uitverkochte AFAS Live en waren ze vorig jaar nog te zien in de Ziggo Dome. Macklemore bracht onlangs zijn tweede soloalbum, ‘Gemini’, uit. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 13 oktober om 9:00 uur.

Na zijn succes met Ryan Lewis richt Macklemore zich op dit moment weer op zijn solocarrière. Eind september verscheen zijn tweede soloalbum ‘Gemini’, dat vooraf werd gegaan door de single ‘Glorious’. In de hilarische bijbehorende videoclip reist de rapper op de 100e verjaardag van zijn oma met haar door Californië. Inmiddels zijn ook de singles ‘Marmalade’ met Lil Yachty en ‘Good Old Days’, een samenwerking met Kesha, verschenen. Het optreden is tevens het eerste solo-optreden van de rapper in Nederland.

Hiatus
In 2005 verscheen zijn eerste soloalbum, getiteld ‘The Language Of My World’. Een jaar later ontmoette Macklemore, echte naam Benjamin Haggerty, Ryan Lewis waarna het tweetal samen de studio indook voor de albums ‘The Heist’ en ‘This Unruly Mess I’ve Made’. In juni dit jaar kondigde de Amerikaanse rapper op Instagram aan dat het tweetal een hiatus heeft ingelast en zich beiden voorlopig op hun solocarrières richten.

Macklemore
Zondag 15 april 2018
AFAS Live, Amsterdam

Deel: