Vrijdag 29 september was het weer zover. Rowwen Hèze gaf een concert in de Groene Engel te Oss. Een uitverkochte en dampende Groene Engel genoot intens van een sprankelende show van Jack Poels en de zijne. Het trio blazers had volgens de frontman niet gekozen voor Golden Earring, de Dijk of wie dan ook, maar voor Rowwen Hèze om met deze band te gaan toeren. Beiden hoeven van deze keuze geen spijt te hebben. Het trio stond als een huis en tijdens ‘Klompendans’ werd er, overigens op normale schoenen, stevig mee gestampt.

De invloeden van polka en Tex-Mex gecombineerd met het Limburgs dialect maakte het optreden van Rowwen Hèze tot een waar feest. Naast de grote hits ‘Bestel Mar’, ‘Auto Vliegtuug’ en ‘De Neus Umhoeg’ liet het publiek zich ook niet onbetuigd bij het wat minder bekende werk. De heren van Rowwen Hèze hoefden dan ook niet veel geduld meer te hebben voordat de Groene (volgens Jack Poels de Blauwe) Engel in Oss Limburgs lult.

Het publiek ging los en op een paar uitzonderingen na bleef het bier in het glas. Jack had op meer gerekend gezien zijn beschermende hoes over zijn apparatuur. Het zó typerende accordeon geluid van Tren van Enckevort en het enthousiasme van de overige muzikanten maakten dat iedereen na 1 uur en 3 kwartier, al zingende dat we toch allemaal met de neus omhoog gaan, tevreden de zaal kon verlaten.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: