Dit weekend vond de eerste editie van Cirque Rock ‘N’ Roll plaats in thuishaven Melkweg. Een grote groep bevriende artiesten die gezamenlijk een playlist samenstelden om de rock ‘n’ roll te vieren. Dat kon niet anders dan een geslaagd feest worden.

Cirque Rock ‘N’ Roll

Het idee is eigenlijk net zo simpel als doeltreffend. De muzikanten uit hun comfortzone halen van de grote bands waar ze in spelen, en terug naar de basis. Lekker met elkaar plezier maken op het podium met een setlist gevuld met favoriete covers.

Zo stonden onder meer Lucas Hamming, Tim Knol, Max Meser, Gerson Main en Rikki Borgelt (Rondé) op het affiche. De huisband bestond verder uit bassist Xander Vrienten en toetsenist Jasper Slijderink (Jett Rebel), Drummer Bram Hakkens (Douwe Bob), gitarist Jesse Koch (HØUND) en gitarist Gijs Wisselink (Gus). Maar ook Sven Hammond, Michael Devlin en Yelli & Young Mau (Yung Internet) kwamen het feest compleet maken.

Feest der herkenning

Spreekstalmeester Ian Hooglander had de dankbare taak om de artiesten aan te kondigen en deed dat met genoeg enthousiasme. Een prachtige lijst met jaren ’60 en ’70 rock ‘n’ roll met hier en daar een iets modernere track. De opening was namelijk het bloedmooie nummer ‘Cold Hard Bitch’ van Jet uit 2004. Een rockfeestje is bijna niet beter te beginnen dan met de scheurende gitaren van Gijs en Jesse.

Vanaf het begin kwamen al meteen de mooiste nummers voorbij; ‘Green Onions’ met orgelmeester Sven Hammond, ‘Dreams’ van Fleetwood Mac door Rikki en ‘Live And Let Die’ door Michael Devlin werden allemaal met de grootste passie voltooid. Het speelplezier spatte van het podium en de grijnzen op de gezichten van de muzikanten werden per nummer groter en groter.

Na een kleine pauze van een kwartier, met DJ Max Meser, was de tweede helft van de circusavond toch echt wel het hoogtepunt. Het blijft altijd een grote gok om ‘Purple Rain’ te vertolken als je niet erg overtuigd bent van je kunnen. Zelden een uitvoering gezien die verdraaid goed in de buurt komt van perfectie. Jesse Koch heeft zichzelf overtroffen door zijn zang en gitaarspel met dezelfde passie los te laten als His Royal Badness.

De avond werd door de jonge honden van Yung Internet afgesloten met het ultieme meezinghit ‘Fight For Your Right’ van The Beastie Boys.

De eerste editie werd nu nog gehouden in de overvolle kleine bovenzaal van Melkweg, maar deze kan met gemak de volgende keer verhuizen naar de Oude Zaal. Laten we hopen dat dit feestje een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden en dat het zo klein en intiem blijft als dit jaar. Laat het alsjeblieft geen tweede ‘Vrienden van Amstel’ worden maar gewoon Cirque Rock’N’ Roll!

Foto’s: Armelle van Helden

Meer foto’s op onze Facebookpagina

Deel: