Op een zonovergoten Goffertpark ging zaterdag 26 augustus de zevende outdoor editie van We Love The 90’s van start. Het festival is inmiddels uitgegroeid van een “klein” evenement met 5.000 bezoekers naar een megafestijn met 35.000 enthousiaste liefhebbers, maar vooral met mensen (jong en oud) die van een goed feestje houden. “We love the 90′s” is Nederlands grootste party als het gaat om Eurodance, typische 90’s hits en uiteraard Happy Hardcore muziek.

Daar waar je bij voorgaande editie’s nog met regelmaat groepjes mensen tegen kwam die in de stijl van de jaren ’90 verkleed waren, was dat nu minder, hoewel het percentage trainingsbroeken rond de Hakkuh Tent behoorlijk hoog lag. Deze grote Hakkuh Tent stond er alweer voor de derde keer. Op het festivalterrein stond deze keer een reuzenrad. Het reuzenrad met een hoogte van, naar schatting, 40 meter gaf een prachtig uitzicht over het terrein en tevens over een gedeelte van Nijmegen.

Het festival was al ruim van te voren uitverkocht. Ondanks het grote aantal bezoekers bood het voor iedereen voldoende ruimte en voor ieder wat wils. Er was voldoende eetgelegenheid, goed zicht op het hoofdpodium en degenen die het wat rustiger aan wilden doen konden in de schaduw vertoeven dankzij de gespannen tentdoeken. In de enorme Hakkuh tent draaiden grote namen uit de jaren negentig, zoals The Darkraver, Dune en Mental Theo. Het was er druk, warm en gezellig.

Hakkuh tent

Op het prachtig omlijste hoofdpodium was het de eer aan Replay om als eerste act het publiek op te warmen. Met een heerlijk Motown soul geluid lukte dat prima. Met ‘Disco Inferno’ werden de eerste danspasjes ingezet. Vanaf het begin liepen vele bezoekers swingend over de weide.

Replay

De tweede act, T-Spoon, waagde het om een enkel rocknummer in te zetten. Uiteraard kon de verkleedpartij bij het laatste nummer ‘Sex On The Beach’ niet ontbreken. De internationale artiesten No Mercy (Marty Cintron) en Boyband 3T konden rekenen op een schare (gillende) fans. Met de 2 Brothers on the 4th Floor en The Party Animals werd de opmars gemaakt richting de hoofdact: Scooter! Opvallend was dat ook hier de nostalgische nummers langzaam uit het repertoire verdwijnen en plaats maken voor nieuwe.

T-Spoon

No Mercy

3T

2 Brothers on the 4th Floor

The Party Animals

Scooter is nog steeds enorm populair en heeft met ‘Bora Bora’ gewoon weer een hit te pakken. Zijn show was zoals we gewend zijn. Energiek, met danseressen en het onvermijdelijke vuur- en rookspektakel. DJ Paul Elstak mocht de meer dan geslaagde dag afsluiten. Hoewel al een deel van de feestgangers moe maar voldaan richting de uitgang ging, mocht hij rekenen op veel enthousiasme. Zijn laatste hit ‘Kind van de Duivel’ werd keihard meegezongen. En daarmee kwam langzaam een einde aan een dag voor iedereen die hunkerde naar die goede oude tijd of simpelweg zin had in een mooi feestje.

Scooter

DJ Paul Elstak

Foto’s (c) Marcel Hakvoort / Maxazine

Deel: