Het muziekprogramma kwam deze derde Stöppelhaene dag pas laat op gang. Misschien omdat vele mensen nog een stöppelkater hadden van vrijdag. Pas om acht uur ’s avonds stond de eerste act op het hoofdpodium.

Terwijl de zon nog lekker scheen, liep Nielson rond acht uur het podium van ’t Stöppelveld op. Zijn vrolijke nummers passen goed bij het weer en de sfeer was dan ook al snel zeer goed. Vrolijk danste en zong het publiek mee met nummers als ‘Sexy Als Ik Dans’ en ‘Beauty & De Brains’. Met het laatst genoemde nummer deed Nielson in 2012 mee aan het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. “Sinds dit nummer uit is, is mijn leven totaal veranderd.” zegt de zanger hier zelf over.

Henrik Jan Bökkers woont zelf in Raalte en speelde deze avond een prachtige thuiswedstrijd. Volgens de band waren dan ook alle meisjes vooraan buurmeisjes van Henrik Jan. In 2010 begon de band als de tribute band: Bökkers Dut Normaal, maar daar is intussen niks meer van te horen. In 2011 brachten ze al hun eerste album uit met eigen nummers. Daar kwamen nog drie studio albums en een live album achteraan. Nu worden ze niet meer gezien als tribute band van Normaal maar meer als de opvolgers van Normaal. Vorig jaar stonden Henrik Jan Bökkers, Erik Neimeijer, Arjan Pronk en Jeroen Hobert ook al op het Stöppelhaene Festival. Henrik Jan sloot dan ook het optreden van dit jaar af met de woorden: “Nou, Stöppelhaene tot volgend jaar maar weer.”

Uiteraard stond dit jaar het veld weer helemaal vol voor het optreden van de Bökkers. Het publiek werd getrakteerd op een show van anderhalf uur waarin de band geen seconde gas terug nam. Nummers als ‘Annie Uut De Bochte’ en ‘Baat Het Niet Dan Schaadt Het Niet’ werden uit volle borst meegezongen en tussen de nummers door was het stil, om te luisteren naar de grot droge opmerkingen van Henrik Jan en Erik. Zoals Henrik Jan’s demonstratie: ‘Hoe drink je een shotje’. “Stap één: pak een flesje. Stap twee: haal de dop eraf. Stap drie: gooi de dop weg. Stap vier: drink het flesje in één keer leeg. (drinkt het flesje leeg). Niet duidelijk? Doe ik het nog een keer!”
De band begon met vier mannen op het podium maar tijdens het laatste nummer bestond de band uit vier mannen en ongeveer veertig meisjes. Dit maakte het feestje natuurlijk helemaal compleet.

De 7-mans coverband The Dirty Daddies mochten na de Bökkers optreden en dat was niet makkelijk. Het publiek bestond uit vele fans van de Bökkers en veel gingen voor het optreden van The Dirty Daddies weer naar huis. De mensen die bleven waren getuige van een orkaan van ontelbaar vele covers. The Dirty Daddies bestaan intussen vijf jaar en leggen de lat bij elk optreden weer hoger voor zichzelf. En dat is tijdens een optreden zeker te zien. Geen seconde stond er ook maar geen bandlid stil. De vele vlammen en confetti maakten dit optreden tot een waar feest om te zien en te horen.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel: