Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Kraantje Pappie en StukTV in Hedon

Concerttip maandag 28 augustus: Kraantje Pappie en StukTV in Hedon

Na de release van ‘Waar Is Kraan’ en zijn debuutalbum ‘Crane I’ leerde het grote publiek Kraantje Pappie kennen. Hits als ‘Weekend’, ‘Wat nou als het lukt’, ‘Feesttent’, ‘Met z’n Tweeën’, ‘Mijn Nacht’ en ‘Handen Omhoog’ deden daar nog eens een flinke schep bovenop. De messcherpe flows en humoristische teksten van Kraantje ondersteund door de producties van Nightwatch (Noisia) blijken een gouden (en platina) combinatie te zijn. Deze ingrediënten versterkt door het energieke karakter van Kraan maken de liveshows erg gewild en succesvol in menig line up. Zo speelde hij op grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland, Lowlands, Solar, Noorderslag, Pinkpop en Dutch Valley.

De immens populaire Youtube-sensatie bewees een succesformule te hebben met het kanaal StukTV. En alsof dat niet genoeg is besloot deact zich volledig te storten op hun tweede passie: muziek. Met Giel en Thomas back2back achter de draaitafels en Stefan als MC weten ze altijd een goed feestje te bouwen. Hun set zit vol party muziek en past goed in elke volwaardige line-up. Doordat StukTV middenin de online community staat zijn ze altijd op de hoogte van de nieuwste sounds en trends. En met 1,3 miljoen abonnees op Youtube en tonnen aan volgers op social media is hun populariteit niet te ontkennen. Daarnaast brengt de mogelijkheid voor de Youtube aanhangers om StukTV live te zien elke keer weer een extra dimensie met zich mee.

Zelfspot komt in de vorm van drie jongens uit Zwolle, of zoals rapper Léon rapt ‘ Ik ben wat je krijgt als een miskraam lukt’. Soulvolle beats afgewisseld met elektronische bangers maken een Alliantie optreden tot een zumba les gemixt met lachyoga. De voorvaders van het genre ‘caberrap’ stonden op elk denkbaar podium, deden de voorprogramma’s van grote namen als Talib Kweli, Typhoon en Jack Parow en ruim 200 optredens in vier jaar tijd. Maak kennis met Nederlands meest bekende onbekende rapgroep De Alliantie.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: