Het festivalseizoen is (bijna) voorbij. Vaarwel soggy tenten, knakworstenontbijt (en lunch(en diner)) en festivalbier. Welkom: de nieuwe clubavonden in BIRD! Start september met de Afrikaanse ritmes (lees: Kwaito) van Transistor Rhythm, geef future-hiphop een welcome-back-hug tijdens de seizoensopener van Yardbird en maak het stijlvol laat tijdens A Gentleman’s Agreement. Ook zorgen o.a. Soul Power, Happy Feelings, Chicken Wings en The Grapevyne voor je maandelijkse dosis dansmoves.

Vr. 1 sept.: Transistor Rhythm w/ DJ Okapi, Philou Louzolo & Bart Eichholtz
Africa is calling, you better pick up the phone! Met Transistor Rhythm brengen we je de beste afro-, disco- en house-sounds van Afrika (en ver daarbuiten). Dit doen we met de beste selectors van het moment: DJ Okapi, Philou Louzolo & Bart Eichholtz.

Toegang: € 9,- (pre-sale) / € 10,- (door)

Za. 2 sept.: The Grapevyne
The Grapevyne brengt je een onvervalste r&b- en hiphopparty vol hits uit de 90’s en ‘00’s. Denk aan Teddy Riley’s New Jack Swing, de hiphop van Yo! MTV Raps, de Bad Boy-periode en de meest dope hits van de eerste 10 jaar van het nieuwe millennium.

Toegang: € 9,- (pre-sale) / € 10,- (door)

Vr. 8 sept.: Soul Power
Soul met een hoofdletter S! Gouden klassiekers en nieuwe pareltjes, onvergetelijke hits en dat ene vergeten nummer. DJ Mike Mercy en VJ Supreme Cuisine nemen je via Marvin Gaye mee naar Alicia Keys en via Stevie Wonder naar Whitney Houston. Natuurlijk worden artiesten als Diana Ross, Luther Vandross, Michael Jackson en Maxwell niet vergeten. Make it funky!

Toegang: € 7,- (pre-sale) / € 10,- (door) / € 6,- (ladies)

Za. 9 sept.: Yardbird
Yardbird is terug in BIRD! Vanaf september serveren we je maandelijks de dikste hiphop, r&b en future-bass van vandaag, gister, maar vooral die van morgen. We trappen het nieuwe seizoen gelijk goed af met de helden van vorig seizoen: dj Snelle Jelle en Yardbird-talents Paquito Moniz en HEAZ. Natuurlijk is ook dit seizoen onze vaste gastheer en mc extraordinaire JR weer van de partij om het geheel in goede banen te leiden. Need we say more?

Toegang: € 7,- (early BIRD) / € 9,- (pre-sale) / € 10,- (door)

Vr. 15 sept.: A Gentleman’s Agreement w/ Sebastian Floris
Eigenlijk omschrijven de volgende drie woorden Sebastian Floris het best: A Gentleman’s Agreement. Zijn muzikale concept is gericht op stijlvolle, kwalitatieve en soulvolle muziek in een energieke mix. Dansbare beats, maar altijd geraffineerd. Verwacht jazz, soul, funk en disco met een vleugje hiphop en house die veel originele soul-, funk en jazzsamples bevat. Deze eerste editie draait Sebastian Floris een soloset van 5 uur!

Toegang: € 5,50 (pre-sale) / € 9,- (door)

Za. 16 sept.: Happy Feelings
Het festivalseizoen is nauwelijks afgelopen en de Happy Feelings Clubtour gaat alweer van start! De aftrap is vanavond in Rotterdam. BIRD wordt omgetoverd tot de vrolijkste muziektempel van het land. Van 90’s en 00’s hits tot disco en house, niets is deze avond te gek. Laat je onderdompelen in de muzikale tijdmachine die Happy Feelings heet.

Toegang: € 10,- (early BIRD) / € 12,50 (pre-sale) / € 15,- (door)

Vr. 22 sept.: The Black Disco Reboot
The Black Disco Reboot staat in het teken van (het zal je niet verbazen) disco. En dan disco in de breedste zin van het woord: van Braziliaanse boogie tot nu-disco en van Loft Classics tot italo-disco. Maak je op voor een avond vol vergeten gems, evergreens, feelgood-classics en obscure b-cuts.

Toegang: € 5,- (door)

Za. 30 sept.: Chicken Wings
Sweet, spicy, crunchy en delicious: een mix van alle ingrediënten uit de zwartemuziekkeuken in een overheerlijk dansbaar en sexy jasje. Een beleving die beter bekendstaat als Chicken Wings: finger lickin’ good! Tijdens deze editie nemen Roger Brouwn, Slick en Yung Feurich, ondersteund door de lights van Lennart Visuals, je mee in een muzikale en visuele rollercoaster.

Toegang: € 10,- (door)

Wanneer: iedere vrijdag en zaterdag
Aanvang: 23.00 uur
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Meer info & tickets: www.bird-rotterdam.nl

Deel: