De allerbeste en knapste rockband van Nederland volgens Marike Jager, de gastvrouw en blijkbaar ook een van de grootste fans van Navarone. Op hun Facebook pagina hadden ze een mooie quote staan over deze avond als aankondiging van wat gebeuren ging: “Let’s turn this church into a party dome” dat beloofde wat!

Het eerste nummer dat Navarone ten gehore bracht, getiteld ‘Snake’, is een beetje een rockopera-nummer en gaf direct de kracht van de band aan. ‘Murder and Misery’, “een lekker nummer voor in de kerk”, grapje Merijn van Haren, de zanger van Navarone. Hij maakte ook een grapje over de galm in de kerk, “dan duurt het applaus ook dubbel zo lang”, geen probleem dus, echter een valse noot blijft ook langer hangen, al waren die niet te ontdekken tijdens het optreden.

De drummer, Robin Assen, anders een van de drukste bandleden, was vanavond bijna werkeloos daar een te harde klap op de drums alles zou overstemmen, strijkers erbij gaf een perfecte dubbele laag. ‘Feathers’, een nummer wat ze bijna nooit spelen, klonk prachtig hier in de kerk, gevoelig en lieflijk. Van hun nieuwe plaat brachten ze ‘Days of Yore’, de uithaal van Merijn van Haren deed het prima in de kerk, hij speelde mooi met het volume van zijn stem.

In de schouwburg speelden ze vaker ‘Earth Song’, deze gelegenheid leende zich er ook voor: wauw wat een uitvoering, kippenvel all over!!! Vervolgens mochten de klassieke violen en harp aftrappen naar het volgende nummer terwijl de band er ook van genoot. ‘Quarter Rest’ ging daarna in de gehele bezetting verder. Het sfeervolle ‘December’, met lichtbol, waardoor ook visueel het aantrekkelijk bleef om te kijken.

De toegift was van de band alleen, dat klinkt direct wat kaler dan compleet met het orkest. Het klonk ook meer alsof ze spelen met de rem erop om zichzelf niet te overstemmen. Ze lieten het publiek in de kerk achter met het nummer ‘Free Together’, zo zie je maar weer hoe verschillend de concerten in de Stevenskerk zijn, stuk voor stuk pareltjes, elk op zijn eigen manier.

Foto’s (c) Hans Kreutzer / Maxazine

Deel: