Negen jaar hebben de fans van The Brandos moeten wachten op een nieuwe Europese tournee en bijna was het feest niet doorgegaan. Het concert van The Brandos stond gepland op 16 juni in The Troubadour in Hardenberg maar door een brand moest The Troubadour helaas haar deuren tijdelijk sluiten. Gelukkig was Podium Hardenberg bereid om het concert over te nemen en kon het toch nog doorgaan. En om de avond helemaal compleet te maken werd In Trouble Rocks gevraagd om het voorprogramma voor hun rekening te nemen.

In Trouble Rocks
De rock-cover band uit Gramsbergen had er duidelijk zin in deze avond. Vol energie speelden Jan Knapper (zang), Rik Schutte (drums), Wilco Lindeboom (gitaar) en Vincent Vos (bas) een set van drie kwartier. Het publiek kwam intussen langzaam aan binnen lopen en waren aangenaam verrast door de band. Zanger Jan Knapper leek onvermoeibaar en haalde alles uit de kast om het publiek mee te krijgen. Het optreden eindigde dan ook in een feestje en de toon van de avond was gezet.

The Brandos
Als je voor het optreden van The Brandos door de zaal liep hoorde je niet alleen verschillende dialecten maar ook Duits en zelfs Zweeds. The Brandos spelen maar 21 shows tijdens deze Europese tour en de fans zijn dan ook van ver gekomen om hun helden, na negen jaar, weer eens te zien. Ondertussen staan de mannen van The Brandos ongeduldig backstage te wachten tot ze ook eindelijk mogen. Even later is het dan eindelijk zover: ontspannen lopen David Kinciad (zang & gitaar), Frank Giordano (gitaar), Sal Maida (bass) en Tommy Goss (drums) het podium op. Het publiek laat meteen horen dat ze de band gemist hebben terwijl The Brandos het nummer ‘Fight For Love’ inzetten. Twee uur lang staan de heren op het podium en zoals David tijdens het optreden zei: “het liefst speel ik alle nummers van elk album maar we hebben maar twee uur dus we moeten keuzes maken”.

En nu kunnen we natuurlijk lang discussiëren over de setlist maar ze speelden tijdens deze show nummers van alle drie Brandos albums. En natuurlijk hun twee grootste hits: ‘Gettysburg’ en ‘Solution’. Het publiek vond het allemaal prachtig en klapte en zong vrolijk met elk nummer mee, blij dat de band eindelijk weer aan het touren is. David grapte tijdens de show nog even dat het bijna tien jaar geleden is dat ze hier speelden en voegde hier aan toe: “dus ik zie jullie allemaal over tien jaar wel weer tijdens de volgende tournee”. Maar hier was het publiek het duidelijk niet mee eens, van hun mag de band weer snel terug komen. De bandleden zijn duidelijk ook blij om weer te touren en kwamen drie keer terug om een toegift te spelen. Maar toen was het twaalf uur en moest de band het podium verlaten.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: