Dit concert stond eigenlijk vorig jaar december gepland, maar in aanloop naar de tournee werd er kanker geconstateerd bij Charles Bradley. Hij werd gedwongen alles af te zeggen, maar inmiddels heeft ‘The Screaming Eagle of Soul’ de strijd gewonnen en wil hij alle geannuleerde shows weer inhalen. Vrijwel exact een jaar later komen Charles Bradley & His Extraordinaires dus alsnog naar Groningen!

Charles heeft een lange weg moeten afleggen om te komen waar hij nu is. Na een leven als James Brown imitator in Brooklyn en baantjes als kok en klusjesman werd hij in 2011 – op 63-jarige leeftijd – in een klap wereldberoemd met zijn debuutalbum ‘No Time For Dreaming’. De geëngageerde rauwe dark-soul sloeg in als een bom en het album won wereldwijd toonaangevende prijzen.

Ook de opvolger ‘Victim of Love’ uit 2013 werd overladen met lovende kritieken en kwam in veel jaarlijstjes naar voren als een van de beste albums van 2013. Intussen is Charles Bradley de pensioengerechtigde leeftijd al ruimschoots gepasseerd, maar bracht vorig jaar nog zijn derde album ‘Changes’ uit. Ook hierop is zijn kenmerkende Otis Redding ontmoet James Brown in combinatie met Wilson Pickett-achtige stemgeluid te horen.

Na een bewogen jaar staan Charles Bradley & His Extraordinaires alsnog op het podium in De Oosterpoort voor een zeer memorabele show. Met zijn ongeëvenaarde 7-koppige band brengt de soulgoeroe je gegarandeerd in vervoering.

Charles Bradley & His Extraordinaires
Zondag 10 december 2017 | 20:00 uur
De Oosterpoort Groningen
€ 26,00 (excl. €3,00 servicekosten)
De kaartverkoop start op 21 juni om 12:00 uur.

Deel: