Bijna 600 mensen vulden de Jupiler Stage van 013 in Tilburg. Sommige van hen kwamen vanwege het feit dat Kiefer Sutherland die beroemde Hollywood acteur is door rollen in onder andere films als ‘The Lost Boys’ en ‘A Few Good Men’. Anderen kwamen voor zijn muziek.

In het country genre vertolkt hij eigen, wat ingetogenere nummers van zijn album ‘Down in a Hole’, door hemzelf geschreven samen met Jude Cole. Ook covers van onder andere Merle Haggard, Gordon Lightfoot, Tom Petty en Bob Dylan bracht hij ten gehore.

Tussen de nummers door nam hij het publiek mee in de eigen ervaringen van zijn leven. Zoals bijvoorbeeld de tijd die hij in de gevangenis zat en daardoor de nummers van Johnny Cash is gaan waarderen. Maar ook over de tijd dat hij en zijn tweelingzus Rachel Sutherland bij zijn vader leefden na de scheiding van zijn ouders. Ook Rockin’ Rabbit nam een plaats op het podium in, het pluche konijn wat regelmatig te zien is op zijn twitteraccount.

Kiefer Sutherland, een enthousiaste vertolker van de muziek die hij overdraagt. Misschien niet altijd loepzuiver en soms wat moeite om de hoge tonen te halen, maar hij wist het publiek wel mee te krijgen. Mede dankzij zijn band die een goede muzikale ondersteuning gaf.

De support act was bijzonder. De Brabantse singer- songwriter Robin Borneman nam met een geweldige rauwe whiskey-stem het publiek mee in zijn nummers. Robin Borneman werd ontdekt op YouTube met een cover van Tom Waits door het Trans-Siberian Orchestra (TSO), een Amerikaanse progressieve rockband. Hij toert met deze band mee door onder andere Amerika. Van zijn album ‘Folklore I’ bracht hij enkele nummers ten gehore, evenals het nummer waarmee hij ontdekt was.

Foto’s (c) Josanne van der Heijden / Maxazine

Deel: