Festival Mundial is bij uitstek het festival om nieuwe kennis op te doen. Op 24 en 25 juni kun je in De Klas op het festivalterrein luisteren naar Science Stories: minicolleges van 20 minuten, over de meest uiteenlopende, maffe, opmerkelijke wetenschap vol van intrigerende verhalen.

Arjan Erkel geeft op Festival Mundial alvast een voorproefje van zijn theatertour en vertelt over zijn ontvoering in Dagestan. Bob van Luijt geeft een kort college over Artificial Intelligence als kunstvorm. Coosje van der Pol maakt je wijzer over hoge hakken als symbolen voor emancipatie en onderdrukking. Leendert van der Valk vertelt alles over de invloed van voodoo op hedendaagse muziek. Beide festivaldagen wordt de collegereeks in De Klas afgesloten met eye-trackingonderzoek waarin Fieke Wagemans en Willem Sleegers de relatie tussen walging en morele oordelen demonstreren.

Last but not least vind je in De Klas ook de Bug Bistro, waar je een sprinkhaantje mee kunt prikken terwijl je uitleg krijgt van onderzoeker Karin Tomas over voedsel van de toekomst.

Science Stories zijn een samenwerking van Fontys Hogescholen, Night University en de Kennismakerij.

Over het festival
Festival Mundial viert 24 en 25 juni zijn 30e verjaardag in de Spoorzone van Tilburg. Op het verrassende programma staan nieuwe namen en oude bekenden als Honne, Brainpower & The Big Band Theory, Jeangu Macrooy, Linde Schöne, Skip&Die en nog vele anderen. En naast de muziek is er nog zóveel meer te proeven, te zien, te horen en te beleven.

Check de website van Festival Mundial voor het volledige programma.

Deel: