In 2015 verkocht de Utrechtse band Kensington tweemaal de Ziggo Dome uit, gevolgd door drie avonden in 2016 en in november dit jaar maar liefst vier avonden. Net 5 zendt een registratie van die tweede concertreeks uit.

De Utrechtse band Kensington speelde in 2016 drie avonden achtereen de Ziggo Dome plat. Net 5 zendt een registratie uit van dat concert. De band, bestaande uit Eloi Youssef (zang, gitaar, keyboard), Casper Starreveld (gitaar, zang, keyboard), Jan Haker (bas, keyboard, achtergrondzang) en Nils Vandenberg (drums) is zo’n beetje de huisband van de concerthal. In 2015 verkochten ze twee avonden uit, in 2016 drie en dit jaar staan ze liefst vier avonden in de Ziggo Dome. In de tussentijd zitten de mannen niet stil. Zo traden ze veelvuldig op met Armin van Buuren nadat ze samen het nummer ‘Heading up high’ maakten en toerden ze door Duitsland, Polen, Oostenrijk en Zwitserland. Deze zomer zijn ze onder meer te bewonderen op festivals als Sziget en Concert At Sea.

Grootste
Kensington telt op dit moment als de grootste band van Nederland. Ze verkochten niet alleen in totaal al negen keer de Ziggo Dome uit, maar scoren met nummers als ‘Home again’, ‘Streets’, ‘War’ en ‘Riddles’ hit na hit en hebben een grote fanbase die te boek staat als de ‘Fansingtons’. Ziggo Dome of niet; de mannen kondigden onlangs wel aan dat ze het in 2018 een stuk kleinschaliger aan gaan pakken met een clubtour. “Deze tour is óók voor de fans: die van het eerste uur, maar ook de mensen die vorige week zijn ingestapt. Dit is de kans om ons in een wat intiemere setting te zien”, aldus gitarist Casper Starreveld.

Kensington live at Ziggo Dome 2016, 23:25 – 00:45 uur, NET 5

Deel: