André Hazes jr. treedt letterlijk in de voetsporen van zijn vader met zijn concerten in AFAS Live. Het thema: ‘Vier het leven’. Niet verwonderlijk, want als iemand daar een kunst van heeft gemaakt is het de zanger wel.

André Hazes jr. stond afgelopen januari twee avonden aaneen in concertzaal AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall). Het thema van zijn shows was ‘Vier het leven’. Als iemand dat motto hoog in het vaandel heeft staan, is het Dré jr. wel. Zijn eigen vertolking van zijn vaders nummer ‘Ik leef mijn leven’ betekende juniors grote doorbraak. Na zijn optreden in Beste zangers scoorde hij met dat lied een nummer-één-hit.

‘Leef’
Later zong hij nog ‘Ik haal alles uit het leven’ en vorig jaar scoorde hij een knaller van een hit met ‘Leef’. Zijn gelijknamige album werd met goud bekroond. Met het concert in AFAS Live treedt hij letterlijk in de voetstappen van zijn vader, die daar ook al eens optrad. “Dit worden heel bijzondere avonden”, beloofde André vooraf.

Moeder Rachel en zus Roxeanne
Zo goed als het met zijn carrière gaat, zo onrustig gaat het eraan toe in André’s privéleven. De zanger is sinds vorig jaar gebrouilleerd met zijn moeder Rachel en zus Roxeanne. Rachel heeft het in oktober geboren kind van André en zijn vriendin Monique Westenberg daarom nog niet gezien. Onlangs werd bekend dat Rachel met ‘ernstige geestelijke problemen’ is opgenomen op de afdeling psychiatrie van ziekenhuis Tergooi in Hilversum. Of de zanger onder het motto ‘Vier het leven’ van plan is zich spoedig met zijn zieke moeder te verzoenen, is ondanks de vele geruchten niet bekend.

Sterren in concert – André Hazes jr., 21:25 – 22:45 uur, NPO 3

Deel: