Tijdens de afgelopen editie van Motel Mozaique werd Ala.ni haast uit het niets een van de betoverende hoogtepunten. De Londense muzikante en artiest verving aanvankelijk Moses Sumney, maar wist de Paradijskerk om haar vinger te winden met een ronduit unieke combinatie van jazz, soul en folk noir. Ala.ni past perfect in de poptraditie van achtergrondvocalisten die uiteindelijk zelf een succesvolle loopbaan bewandelen: ze zong in het verleden met artiesten zo uiteenlopend als Blur, Mary J. Blige en Andrea Bocelli.

Ala.ni is vanzelfsprekend ook een veelzijdig individu: een geboren performer die familiebanden heeft met bijvoorbeeld Hutch Hutchinson, een van de meest beruchte cabaretartiesten van de jaren ’20. Ze houdt van jazzmuzikanten als Cole Porter, maar ook folkhelden als Jack Ross. Ook bewaart Ala.ni een voorliefde van avantgardefilms van Maya Deren. Al die uiteenlopende invloeden sijpelen op een of andere manier terug in haar enerverende muziek en liveshows.

Een talent van groot formaat dus, die in de toekomst ongetwijfeld nog meer moois in petto heeft naast haar fraaie debuut You & I. Vanavond op herhalingsoefening in de Paradijskerk: omdat het zo bijzonder was op Motel Mozaïque moesten we het weer doen. Ala.ni is nu al een fenomeen.

Ala.ni
Wanneer: zondag 5 november 2017
Locatie: Paradijskerk
Deur open: 20:00
Start: 20:30
Prijs: € 14,00 (excl. servicekosten)

Deel: