Elvis Presley live in concert, vele fans hebben dit helaas niet mee mogen maken. Een van de manieren om er dicht bij te komen is de show ‘The Wonder Of You’, bestaande uit de allermooiste rocksongs en ballads van ‘The King’. Elvis op een mega groot scherm begeleid door een symfonisch orkest. Woensdag 10 mei was het dan zover, ‘The King’ live vanuit de Ahoy hal te Rotterdam.

Het concert werd gestart met een mooie instrumentale uitvoering van ‘If I Can Dream’, de ballad uit zijn ’68 Comeback Special. Vervolgens werd het woord genomen door Elvis’ ex-vrouw Priscilla Presley. Zij vertelde dat Elvis de droom had om ooit in Europa op te treden, ze besprak dit met hem kort voor zijn overlijden. Diverse keren nam zij het woord en vertelde een en ander over Elvis, zijn humor, de band met zijn vader en moeder en wat voor geweldig mens hij was.

Na een paar nummers van ‘Aloha From Hawaii’ volgden er een aantal uit de concerten die hij gaf in het International Hotel te Las Vegas waaronder ‘You Don’t Have To Say You Love Me’, ‘I Just Can’t Help Believing’ en ‘Just Pretend’, allen voorzien van schitterende beelden op het grote scherm dat achter het orkest hing. Wat opviel is dat het orkest af en toe niet geheel in ritme speelde maar dat mocht de pret niet drukken. Hoe moeilijk is het om als symfonisch orkest mee te spelen met dit soort krachtige en complexe nummers.

Na de pauze betrad Priscilla de arena van Ahoy om een praatje te maken met de fans, gevolgd door een aantal privé filmopnames, met Priscilla om een en ander toe te lichten. Toen was het tijd voor het wat stevigere werk van ‘The King’ met een aantal knallende versies van onder andere zijn eerste nummer 1-hit ‘Heartbreak Hotel’, ‘Blue Suede Shoes, ‘All Shook Up’, ‘Suspicious Minds’ het wonderschone ‘Memories’, kortom een lust voor het oor en oog.

Elvis live met het Tsjechisch Nationale Symfonisch Orkest was absoluut de moeite waard. Natuurlijk de zang, het orkest dat wel hier en daar wat steekjes liet vallen maar dat nam niet weg dat de fans kregen waar ze voor waren gekomen, een avond met hun idool, Elvis Presley.

Deel: