De Australische indie folk band Husky komt in oktober voor drie concerten naar Nederland.  Deze shows zijn de eerste in ons land sinds hun clubtour in 2015 en vallen samen met het verschijnen van hun derde album.

Husky werd in 2008 opgericht. Geïnspireerd door artiesten als Crosby, Stills, Nash & Young, Simon & Garfunkel en The Beach Boys en meer hedendaagse bands als Fleet Foxes en Boy and Bear, weet de band uit Melbourne een prachtige en slimme mix van indie folk en klassieke pop te maken. Het speelse en wonderlijke samenspel tussen het opzwepende en ingetogen karakter van Husky’s muziek kenmerkt het typische geluid van de groep.

In 2012 debuteert Husky met ‘Forever So’. Hiermee breken ze zowel in eigen land als internationaal meteen door. Het levert hen zelfs een platendeal op bij het gerenommeerde Amerikaanse label Subpop. Drie jaar later trekken ze de succesvolle lijn door met ‘Rucker’s Hill’. En in het najaar verschijnt het derde album. Meer informatie hierover wordt op een later moment bekend gemaakt.

Sinds hun doorbraakjaar heeft Husky al geregeld in het Nederlandse clubcircuit opgetreden. Onder andere in Paradiso, Tivoli de Helling, Rotown, Vera en Merleyn. Ook openden ze voor James Vincent McMorrow in Openluchttheater Caprera en waren ze te zien op de festivals Amsterdam Woods, Let’s Get Lost en Incubate.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

  • 25/10: Utrecht, TivoliVredenburg (Cloud 9)
  • 26/10: Zwolle, Hedon
  • 28/10: Rotterdam, V11

 

Deel: