Na vijf succesvolle edities mag Dimensions Festival zich met recht een belangrijke speler binnen de elektronische scene noemen. Ook dit jaar reizen weer duizenden liefhebbers af naar het Punta Christo Fort in Pula, Kroatië, om tussen 30 augustus en 3 september de 2017-editie bij te wonen. Naast eerder aangekondigde zwaargewichten zoals Grace Jones, Shuggie Otis, Ata Kak, Floating Points en Nina Kraviz, zijn nu de laatste namen toegevoegd, waaronder Dam Funk, Aux 88, Parris Mitchell en Mr Ties.

Dimensions Festival brengt deze zomer weer het beste van house, techno, disco, soul, funk, dub en alles daar tussenin naar het Punta Christo Fort. Voor iedere eclectische avonturier wat wils. Onder de nieuwe namen zijn ‘master of groove’ Dam Funk, electro-duo Aux 88, drum & bass-koning Goldie en house-legende Parris Mitchell. Ook Andy Stott, Scott Grooves en Mala maken hun opwachting in Pula, Kroatië. Ambient melodieën met Thaise invloeden komen van de groep Khruangbin, terwijl Adrian Sherwood en Kode9 de wat donkerdere dub verzorgen.

House- en techno-man Maurice Fulton maakt zijn debuut op Dimensions. Andere elektronische geluiden zijn te verwachten van Silent Servant, Billy Nasty, Mr Ties, Willow, Telefon Tel Aviv en Pinch. Vanuit de drum & bass hoek is een flinke batch nieuwe namen toegevoegd, waaronder Bailey, Fixate, Exit Records, Ant TC1, Mungos Hifi, Bradley Zero, Lexis, Butterside Up DJs, Gilla en de Nederlandse Masalo. Live shows komen van Chui, Kozmodrum, Thea Hudson-Davies, CSFN, City Fly, Inner U, Exodus en Prayer. Met deze aanvullingen is de line-up van Dimensions Festival 2017 compleet.

Tickets & programma
Tussen 30 augustus en 3 september staat het festivalterrein bol van de live shows, boot- en strandfeestjes en label takeovers. De ticketverkoop gaat harder dan vorig jaar; Early Bird tickets zijn reeds uitverkocht. Toegangsbewijzen voor het gehele festival zijn nu te verkrijgen voor 165 euro via de Dimensions Festival website. Het Opening Concert met de legendarische Grace Jones, de Berlijnse groep Moderat en de award winnende drummer en producer Moses Boyd in het Pula Amfitheater is daarnaast bij te wonen voor 35 euro.

OPENING CONCERT LINE-UP
Grace Jones – Moderat – Yussef Kamaal – Moses Boyd: Solo X

DIMENSIONS FESTIVAL: VOLLEDIGE LINE-UP
Jeff Mills – Theo Parrish – Marcel Dettmann – Floating Points (solo live & dj) – Cymande – Nina Kraviz – Shuggie Otis – Daphni – Danny Krivit – Dam Funk (Live & DJ) – Ata Kak (live) – Aux 88 (Live) – Goldie – Helena Hauff – Gilles Peterson – Hessle Audio – Ben UFO, Pangaea & Pearson Sound – Joy Orbison – Levon Vincent – Andy Stott – Scott Grooves – Mala – Adrian Sherwood – Dopplereffekt (Live) – Alexander Robotnick (Live) – Amp Fiddler (Live) – Khruangbin – Tama Sumo & Lakuti – Demdike Stare (Live) – Maurice Fulton – Sadar Bahar – Yussef Kamaal (Live) – Antal – Horse Meat Disco – Kode 9 – Mike Dehnert – Binh – Nicky Siano – dBridge – Alix Perez – Silent Servant – Paul St Hilaire & Rhauder – Conforce – Radioactive Man (Live) – MNDSGN – Romare (Live & DJ) – Mr Ties – Petar Dundov – Billy Nasty – Kaitlyn Aurelia Smith (Live) – Jonwayne – Telefon Tel Aviv – London Modular Alliance (live) – Luke Hess – Randomer – Pinch – A Made Up Sound (Live) – Dan Shake – Equiknoxx (Live) – Sassy J – Josey Rebelle – Serge – Randall – Willow – Interstellar Funk – DynArec (Live) – Doc Scott – Skeptical – Alma Negra – Mungo’s Hifi – Kid Drama – Gary Gritness (Live) – Hanna (Live) – Bradley Zero – Resom – Mungos Hifi – SP:MC – MC GQ – Cuisine Dub – Øyvind Morken – Bailey – Powder – Ant TC1 – Fixate – ASOK – Moses Boyd – Chui (Live) – Kozmodrum – DJ Okapi – Jan Kincl & Regis Kattie (Live) – Onemind (Live) – Upwellings (Live) – Kerem Akdag (Live) – Thris Tian – Leo Leal – Avoid – Mikadroid – Andrea Ljekaj – Cosmic Slop – Dimensions Soundsystem – Borut Cvajner – Mimi – Labud – Ganik – Novell – KAMMA – Bane – Mafalda – Gilla – Lexis – Sofie – Andwot – Donna Leake – Rob Shields – Jay Clarke – Folamour – Moses & Nuno – Thea Hudson-Davies – Sam Lloyd – Debora Ipekel – Aaron L – Harri Pepper – Heels & Souls – Masalo – Butterside Up – Prayer – CFSN – City Fly – Black Amiga – Inner U – Exodus – BURHOU – Rumours – Andrew Hill – Danuka – Ben Hunter

Deel: