Vandaag kondigt Metallica hun special ‘Now That We’re Live’ aan; een rechtstreeks verslag van de generale repetitie van hun WorldWired Tour 2017, vanuit M&T Bank Stadium in Baltimore (USA), dat exclusief wordt uitgezonden op Facebook Live. De lokale datum en tijd is dinsdagavond 9 mei a.s. om 9PM EST. Nederlandse fans kunnen woensdagochtend 10 mei om 04.00 uur inschakelen op Facebook Live om een voorproef te krijgen van de wereldtournee, die de band in september voor twee shows naar Nederland brengt.

Tijdens de ‘Now That We’re Live’ special speelt de band vier liedjes in z’n geheel, inclusief hun nieuwe single ‘Now That We’re Dead’. Fans vangen zo een vroege glimp op van de fenomenale productionele elementen, die de WorldWired Tour in petto heeft. De stream is naderhand on-demand verkrijgbaar op Metallica.com en de Facebook pagina van de band.

Metallica’s Lars Ulrich zegt er het volgende over: “We are psyched to share some of our rehearsals and final pre-production run-through with our friends around the world, and we hope you’ll come hang with us as we fire up the engines for the North American Summer run.”

Voor een beperkt aantal leden van de band’s Fifth Member Club is er de mogelijkheid om het evenement bij te wonen. Het winnen van een kaartje geschiedt via Metallica.com. Online kijkers krijgen de mogelijkheid om via Facebook Live geld te doneren aan Metallica’s All Within My Hands Foundation, dat diverse goede doelen steunt, waaronder programma’s voor muziekeducatie en voedselbanken.

Metallica’s meest recente album ‘Hardwired…to Self Destruct’ kwam 18 november 2016 uit, op Metallica’s eigen label Blackened Recordings en stond wereldwijd, in Amerika, maar ook in Nederland en België, bij binnenkomst op nummer 1. In de eerste week werden er meer dan 800.000 exemplaren van verkocht. Het album werd geproduceerd door Greg Fieldman, samen met James Hetfield en Lars Ulrich en is in diverse configuraties verkrijgbaar, onder meer op Metallica.com.

De WorldWired Tour 2017, voorafgegaan door de ‘Now that We’re Live’ special op 9 mei, start officieel op woensdag 10 mei in Baltimore (Maryland, USA). Op maandag 4 en woensdag 6 september komt Metallica naar Nederland voor twee concerten in de Ziggo Dome, Amsterdam.

Deel: