Afgelopen zaterdag kwam Julian Sas weer, na lange tijd, naar Hardenberg. De band Wieke Rocks mocht de avond voor hem openen.

Wieke Rocks

Wieke Rocks is een nieuwe rock band uit Friesland. In januari zijn de vijf leden pas bijelkaar gekomen maar daar was tijdens een optreden niks van te merken. De band bestaat uit: Wieke van der Veen (zang), Ieme de Haan (gitaar), Jasper Kulpers (gitaar), Tobias Driesprong (basgitaar) en Pieter Runia (drums).
De band speelde afgelopen zaterdag in Podium Hardenberg een mooie set covers van onder andere: Janis Joplin, Deep Purple en Sas Jordan. Het publiek stond eerst nog wat afwachtend achterin de zaal maar kwam na een paar nummers langzaam aan naar voren. Het publiek kwam natuurlijk voor Julian Sas en kende Wieke Rocks nog niet. Maar daar kwam zaterdag verandering in. De reactie’s na het optreden waren dan ook allemaal enthousiast.

Julian Sas

Niet veel later was het de beurt aan Julian Sas en band om het podium te betreden. Julian en band stonden toen al een tijdje ongeduldig te wachten tot zo ook mochten. Julian heeft, in een ver verleden, vele malen in Podium Hardenberg gespeeld en vele herinneren komen naar boven. Zoals de keer dat hij het voorprogramma was van Bo Diddley.

Eenmaal op het podium liet de band er dan ook geen gras over groeien en gaven ze meteen vol gas. Ook het publiek had er duidelijk zin in en de sfeer in de zaal was dan ook uitstekend. Ook op het podium was de sfeer zeer goed en Julian Sas, Rob Heijne (drums), Roland Bakker (keys) en Fotis Anagnostou (bass) stonden dan ook het hele optreden met een grote glimlach op het podium. Het duurde dan ook niet lang voordat het optreden één groot feest werd.

En als extra bonus voor het publiek speelde Julian en de band nog even drie nummers die ze nog niet eerder live hebben gespeeld. Wanneer het optreden is afgelopen en de band achter het podium staat zegt Julian tegen de band: “We doen er toch nog wel eentje?” Waarop de band volmondig antwoordde: “Zeker”, en meteen weer het podium op ging. Het nummer ‘Bullfrog Blues’ sloot de avond af, en band en publiek kunnen terug kijken op een mooie avond.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Julian Sas

Foto (c) Filip Heidinga

Deel: