Op dinsdag 21 november komen Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van hun ‘Humanz Tour’. De kaarten hiervoor gaan aanstaande vrijdag, 5 mei, om 10 uur in de voorverkoop.

Tijdens de Humanz Tour zien we Murdoc Niccals (bass), Noodle (guitar), Russel Hobbs (drums) en 2D (vocals) op het podium, vergezeld door de Gorillaz live band – Damon Albarn, Gabriel Wallace, Mike Smith, Jesse Hackett, Jeff Wootton, Karl Vanden Bossche, Seye Adelekan – en enkele artiesten uit de indrukwekkende artiestenstal van de Gorillaz-familie.

Na een geheime show in maart – door ‘Time Out London’ beschreven als “Ronduit één van de beste shows die we in vele jaren hebben gezien” –  gaat ‘World’s Most Successful Virtual Act’ (aldus The Guinness Book Of World Records) dit najaar Europa in. De Humanz Tour start op 1 november in de Rockhal in Luxemburg, eindigt op 4 december in de O2 Arena in London en zal op 21 november de Amsterdamse Ziggo Dome aandoen.

Vorige week brachten Gorillaz hun eerste album in zeven jaar uit, ‘Humanz’ genaamd. Daarnaast verkochten ze de tickets voor hun tour in de Verenigde Staten in enkele momenten uit; net als tickets voor hun headline show tijdens het Demon Dayz Festival in Margate deze zomer. De tickets hiervoor waren binnen 10 minuten weg.

‘Humanz’ is op 28 april gereleased op Parlophone Records. De afgelopen maand zijn Gorillaz heel druk geweest en hebben ze constant in de belangstelling gestaan. Zo brachten ze 5 nieuwe nummers uit, scoorden ze het meest succevolle debuut in de Youtube VR-geschiedenis met hun 6 minuten durende geanimeerde 360° film “Saturnz Barz (Spirit House)”, lanceerden ze een mixed reality app en hadden ze een primeur toen 2D en Murdoc aanschoven bij BBC DJ Mistajam voor een real time interview dat vanuit Londen door fans over de hele wereld live gestreamd kon worden.

The Humanz Tour 2017
November
1    Luxembourg – Rockhal
2    Vienna – Stadthalle
4    Copenhagen – Royal Arena
5    Oslo – Spektrum
6    Stockholm – Hovet
8    Zurich – Samsung Hall
9    Geneva – Arena
11    Munich – Zenith
13    Budapest – Aréna
14    Prague – O2 Arena
17    Berlin – Max-Schmeling-Halle
18    Dusseldorf – Mitsubishi Electric Halle
19    Hamburg – Sporthalle
21    Amsterdam – Ziggo Dome
22    Brussels – Forest National
24     Paris – Zénith
27    Brighton Centre
29    Glasgow – Hydro

December
1    Manchester – Manchester Arena
2    Birmingham – Barclaycard Arena
4    London – O2 Arena

Deel: