In 2015 won het Philippe Lemm Trio in België de Eerste Prijs van het OPEK B-Jazz International Contest en werd de drummer Philippe Lemm tevens winnaar als de Beste Solist. Als gevolg daarvan toeren ze intensief bij onze zuiderburen, maar gelukkig ook in Nederland. Het Philippe Lemm Trio staat op vrijdag 21 april in Paradox in Tilburg.

De van oorsprong Amsterdamse drummer Philippe Lemm kennen we nog uit de bands van Susanne Alt, Saskia Laroo en meer internationaal: Amina Figarova en Grammy-winnaar Donny McCaslin. Hij leidde in Nederland zijn een eigen band Wazabe. Na zijn Amsterdamse conservatoriumtijd vertrok hij 5 jaar gelden naar New York om een masterstudie te volgen op de Manhattan School of Music.

Inmiddels is deze afgerond en mag Lemm zich de eerste Nederlandse slagwerker noemen die daar zijn titel haalde. Op de Manhattan School of Music ontstond ook zijn eigen pianotrio waarmee hij ook regelmatig in Nederland toert. Naast Philippe bestaat het trio uit pianist Angelo Di Loreto en contrabassist Jeff Koch. In 2016 brachten zij een album uit getiteld “New Amsterdam”. De muziek op dit album is een explosieve mix van klassiek, jazz en rock.

Deel: