Shirma Rouse en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw vierden vrijdgavond de 75ste verjaardag van de Queen of Soul, Aretha Franklin met de allerbeste songs uit haar carrière. Insiders kennen Shirma Rouse al als de achtergrondzangeres bij o.a. Anouk, Chaka Khan en het Metropole Orkest. Bij het grote publiek werd ze bekend door haar deelname aan The Voice Of Holland. Inmiddels heeft ze drie albums uitgebracht, waaronder een met alleen maar nummers van Aretha Franklin. Shirma is groot fan en in dit jaar vol Aretha-feestjes trapt ze af met dit spetterende verjaardagsconcert in samenwerking met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Het 17-koppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw is de beste en meeste swingende bigband van Nederland. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren. Het Jazz Orchestra treedt jaarlijks wereldwijd op met topartiesten van Nederlandse bodem en allerlei internationale artiesten. Vorig jaar gaven ze nog een prachtige show in Luxor Live met hammond-orgelspeler Lonnie Smith.

Precies op tijd kwam het orkest op om een mooi stuk te spelen voor Shirma Rouse voor de uitverkochte zaal ‘Respect’ begon te zingen. Een voor de hand liggende, maar niettemin effectieve binnenkomer. De zaal was meteen warm gespeeld. Rouse ging dus ook meteen verder met de rest van de setlist, met wereldhits als ‘Respect’ en ‘Natural Woman’ tot gospelklassiekers als ‘How I Got Over’ en Billie Holiday’s ‘God Bless the Child’. Er kwamen regelmatig solo’s van de verschillende muzikanten in het concert aan bod waar zij ook hun moment konden pakken. Zij werden ook netjes aan het publiek voorgesteld.

Na een knallende afsluiter met ‘Satisfaction’ nam Rouse na afloop rustig de tijd om met bezoekers op de foto te gaan en albums te signeren. Het werd een avond uit duizenden en een waardig eerbetoon aan een van de grootste zangeressen ooit.

Foto (c) Kevin Knipping

Deel: