Binnen een paar uur was het uitverkocht; Het concert van Waylon in Luxor Live. Samen met zijn fantastische band speelde hij vol overgave allerlei nummers van zijn laatste vier studioalbums, dat garant stond voor een avond gevuld met dansende fans en liefde voor muziek.

In 2008 brak Willem Bijkerk, zoals hij werkelijk heet, in één klap door met zijn deelname aan Holland’s Got Talent. In de finale legde hij het af tegen slangenmeisje Daniëlle Bubberman, maar tekende al snel als eerste Nederlander ooit een platencontract bij platenlabel Motown. Daarmee bracht hij zijn eerste album ‘Wicked Ways’ uit. Dit album bereikte de platina status. In 2011 kwam hij met het album ‘After All’ en in 2014 met ‘Heaven After Midnight’. Vorig jaar bracht hij onverwachts zijn nieuwe album ‘Seeds’ uit.

Een artiest met een breder repertoire dan dat van Waylon zal je in Nederland niet snel vinden. Van pop tot rock en van reggae tot country, hij speelt het allemaal, en zonder problemen. Op vocale fouten is hij niet te betrappen. Je kunt horen aan het gemak waarmee hij zingt en zien aan zijn moves dat deze man muziek ademt. Het publiek was zeer divers. Mannen, vrouwen, jongeren, ouderen, iedereen was er in ruime aantallen te vinden. Vooraan stonden zijn die hard fans die duidelijk al vele shows van Waylon hebben mogen meemaken.

Eén van de vele hoogtepunten van de avond was bij het nummer ‘Careful Loving You’, waar de hele zaal na een paar stevige nummers even tot rust kon komen en met zijn allen samen mee konden zingen. De publieksfavoriet was toch ‘Wicked Way’ van Waylon’s debuutalbum. Hierbij ging het publiek helemaal uit zijn dak. Tegen het einde van de set vertelde Waylon dat hij 1 en 2 december 2017 weer in Ahoy Rotterdam staat om de beste nummers uit de Veronica top 1000 aller tijden te spelen. Dit is een vervolg op twee eerdere uitverkochte shows die ook in Ahoy plaatsvonden.

Als voorproefje op december bracht hij ‘I Wanna Know What Love Is’ van Foreigner en ‘Johnny B. Goode’ ten gehore. Die laatste als eerbetoon aan de onlangs overleden rock ’n’ roll legende Chuck Berry. Er zijn helaas nog maar vijf shows te gaan op deze ‘This Is Our Night’ tour en deze zijn allemaal al uitverkocht, maar ook bij een volgende tour ben ik er zeker van dat je niet teleurgesteld zult worden.

Foto’s (c) Kevin Knipping / Maxazine

Deel: