Uitverkocht! Dat stond op de deur te lezen van poppodium Grenswerk in Venlo, vrijdagavond. Boris, de verloren zoon die vanuit het Limburgse heel Nederland inmiddels overtuigd heeft van zijn soulvolle stem, trad op. Eigenlijk was het concert de afsluiter van zijn ‘I Am Boris’-tour, die de afgelopen weken door Nederland trok. Door het grote succes echter zijn er inmiddels al weer enkele concerten bijgeboekt. Boris blijkt ook na een rustige periode, die privé minder rustig was dan op zanggebied nog steeds populair.

Boris voelde zich thuis in Venlo. De praatjes tussen de nummers door konden eindelijk weer in het Limburgs. Een enkel woord ging slechts in het Nederlands. De zanger refereerde meerdere keren aan de moeilijke periode waar hij doorheen is gegaan en bedankte het publiek uitvoerig. Ja, Boris was blij weer ‘Thoes’ te zijn.

De zanger bracht in Venlo een goed opgebouwde show. Zoals hoort bouwde de rasmuzikant zijn show op, richting een lekker funky gedeelte aan het einde. Dat zijn we van Boris gewend! Nieuwe nummers passeerden de revue, maar ook de oudere hits werden niet vergeten. En het publiek? Dat omarmde Boris nog steeds. Ja, het publiek was voor een deel afwachtend, maar er werd wel genoten van het optreden, en daar gaat het om.

Boris gaf zich in Grenswerk nog meer dan dat hij de voorgaande zes shows gaf, en dat is niet verwonderlijk. In Venlo trad hij reeds vele malen op en een groot deel van het publiek heeft de zanger dan ook groter zien worden. De zanger liet in Venlo duidelijk zien nog lang niet klaar te zijn met optreden. En dat is maar goed ook, want het publiek is ook nog lang niet klaar met Boris!

Foto (c) Marcel Hakvoort

Deel: