Tijdens De avond van de filmmuziek brengt het Metropole Orkest de beste filmmuziek ten gehore. BNN-Vara zendt zondagavond het eerste deel van de concertregistratie uit. Op zondag 2 april volgt de tweede helft. Sinds 2014 vindt jaarlijks De avond van de filmmuziek plaats in het Koninklijk Concertgebouw. Vanaf 2015 heeft het met twee Grammy’s bekroonde Metropole Orkest de leiding over de avond.

BNN-presentator Jan Versteegh heeft de eer om de muziekstukken aan elkaar te praten. De Britse contrabassist Dominic Seldis is zijn co-host. Dit is niet zijn eerste uitstapje naar televisie. Eerder was hij te zien als jurylid in de Britse en de Nederlandse versie van dirigenten-wedstrijd Maestro.

Programma
Op het programma van De avond van de filmmuziek staan dit jaar onder andere muzikale werken uit Brimstone, Love Actually en The Holiday. Ook de klassieke themamuziek van Steven Spielbergs Jaws wordt door het Metropole Orkest gespeeld. Er zijn gastoptredens van cabaretier en pianist Mike Boddé, actrice en zangeres Noortje Herlaar en kunstfluiter Geert Chatrou. Chatrou werd drie keer wereldkampioen met zijn fluitkunsten.

De avond van de filmmuziek, 23:10 – 00:05 uur, NPO 1

Deel: