Op zaterdagavond 25 maart 2017 stond Bettie Serveert op het podium van de W2 in Den Bosch. Aan de mannen van de band Reiger was het de eer om als voorprogramma het publiek alvast in de stemming te brengen voor het optreden van “De Betties”. Deze 4-mans formatie speelde een energieke set. De band rondom gitarist Mathijs Peeters werd deze avond bijgestaan door drummer Franky Gomez. Dat Reiger niet vies is van gitaarsolo’s lieten ze duidelijk horen in de W2, tot enthousiasme van het publiek.

Na een korte pauze was het tijd voor de hoofdact van de avond: Bettie Serveert. De show van De Betties begon met een filmpje met fragmenten uit Den Bosch en de W2. Bettie Serveert startte het optreden direct energiek. Liedjes als ‘Deny All’, ‘Pharmacy’ en ‘Mayhem’ werden goed ontvangen. Carol en haar mannen hadden er zin in, zochten elkaar tijdens het optreden vaak op en wisten hun energie goed over te brengen naar het publiek in Den Bosch.

De zang van Carol is sterk en samen met de vette baslijnen van Herman Bunskoeke, de strakke drumpartijen van Joppe Molenaar en de gave gitaar riffs en solo’s van Peter Visser lieten ze zien dat deze band een goed geoliede machine is die in topvorm is. Zowel nieuw als oud werk kwam aan bod. Terwijl deze band eigenlijk na 25 jaar geen introductie meer nodig heeft, hielden ze toch even een voorstelrondje.

Het enthousiasme waarmee gitarist Peter Visser zijn kunsten op zijn pedalboard liet horen is zeer vermakelijk en werkt aanstekelijk. De diverse gitaareffecten lieten de bezoekers nog meer uit hun dak gaan. De voetjes gingen deze avond vaak van de vloer en de show ging in sneltreinvaart voorbij.

Nadat het publiek meerdere keren “Meer!” riep, kwamen Carol en haar mannen nogmaals het podium op om het nieuwe ‘Unsane’ te spelen, dit werd met enthousiasme door het publiek ontvangen. Daarna vroeg gitarist Peter of men bij het volgende liedje de lange of de korte versie wilden horen, natuurlijk wilde het publiek de lange versie! Het publiek werd getrakteerd op een mooie lange versie van ‘Leg’, het eerste liedje van de eerste plaat. Deze avond liet Bettie Serveert weer eens zien dat ze een fantastische band zijn dat in staat is een mooi feestje te bouwen!

Deel: