Kris Kross Amsterdam scoorde vorig jaar een megahit met ‘Sex’ en ook de nieuwe single ‘Are You Sure?’ doet het internationaal goed. Daarnaast organiseert het producerstrio al jaren spraakmakende feesten in de hoofdstad, komende zaterdag is de zeventiende editie. Het gaat goed met de naamsbekendheid, merken ze: “We hoeven zelf steeds minder artiesten te benaderen, ze komen nu naar ons toe.”

Kris Kross Amsterdam wordt in 2011 opgericht door de broers Jordy en Sander Huisman, later komt ook Yuki Kempees als MC aan boord. De naam is een knipoog naar het Amerikaanse rapduo Kris Kross. Aanvankelijk zijn de Amsterdammers vooral geïnspireerd door muziek uit hun jeugd in de jaren negentig. Hun feesten worden een begrip in Amsterdam en sinds 2015 brengt Kris Kross Amsterdam ook zelf muziek uit.

Alles wordt momenteel groter, maar het is hard werken zegt Jordy Huisman. “We zijn al bijna zes jaar bezig met de feesten, en gaan steeds groter. Je moet stappen durven blijven zetten, anders bloedt je langzaam dood. Maar als je iets goed doet komen ze vanzelf, is onze ervaring.”

Britney Spears

De eigen muzikale output komt pas net op gang, en slaat aan. ‘Sex’ en ‘Are You Sure?’ werden grote hits. Daarnaast maakte het trio remixen van onder meer David Guetta en Britney Spears. “We krijgen steeds meer goede connecties”, vertelt Jordy. “Laatst waren we in Engeland, waar ‘Sex’ op 8 in de hitlijst stond. We lieten tijdens een sessie met een aantal grote artiesten erbij zenuwachtig wat dingen van onszelf horen. Veel bleken ze al te kennen, dan valt er toch iets van je af: we hebben al best wat bereikt.”

Sander vult aan: “Zonder het succes van ‘Sex’ hadden Britney Spears en David Guetta vast niet bij ons aangeklopt. Ze benaderen jou omdat je al iets hebt gepresteerd. We zijn nu bezig met The Vamps, die wereldwijd een enorme hit met ‘All Night’ hebben. Er lopen meer projecten maar het duurt soms even voordat alles met contracten is afgehandeld.”

Amerika

Kris Kross Amsterdam is een verzamelnaam voor alles wat het trio doet, stelt Jordy. “Yuki is vooral bezig met onze kledinglijn, Sander en ik richten ons meer op de feesten en de live act zijn we met zijn drieën. Wij zijn niet één ding.” Zowel met de feesten als met de live act wil het trio meer de grenzen over. Yuki: “We hebben het afgelopen jaar al veel in Europa gespeeld maar er moeten nog wat stappen worden gezet.” Jordy: “Amerika is natuurlijk het beloofde land, dat lijkt ons te gek. ‘Sex’ is daar nét geen hit geworden, hopelijk opent ‘Are You Sure?’ dat deurtje.”

(c) FaceCulture

Deel: