Er zijn weer negen nieuwe namen aangekondigd voor Sziget Festival, waaronder Wiz Khalifa, Rita Ora en Paul van Dyk. De komende weken worden er nog vele artiesten bekend gemaakt, waaronder headliners, die tussen 9 en 15 augustus op de podia van het grote multiculturele muziekfestival zullen staan.

Wiz Khalifa en Rita Ora staan beide op de Main Stage. Aan het programma van de A38-tent zijn singer-songwriter Alex Clare, de Franse band Her, producer Dimension en de indie-rockbands The Courteeners en The Vaccines toegevoegd. De Arena verwelkomt de Duitse dj Paul van Dyk en het Nederlandse duo Bassjackers naast de eerder aangekondigde namen.

Tickets en programma
Behalve het muziekprogramma, dat de komende maanden verder zal worden aangevuld, brengt The Island of Freedom een gevarieerd randprogramma met onder andere circusacts, dansvoorstellingen, theatershows en kunstprojecten. Verspreid over meer dan 50 venues staan honderden acts die gezamenlijk zullen zorgen voor één groot non-stop feest.

Sziget wordt deze zomer gehouden van 9 t/m 16 augustus op het Óbudai Eiland in Boedapest. Tickets zijn nog tot 31 mei voor de huidige prijzen te verkrijgen. Meer info is te vinden op nl.szigetfestival.com.

De complete lijst van tot nu toe aangekondigde artiesten is:

Alex Clare, alt-J, Andy C, Anne-Marie
Bad Religion, Bassjackers, Bear’s Den, Billy Talent
Cashmere Cat, Charli XCX, Chef’Special, Clean Bandit, Crystal Fighters
Danny Brown, De Staat, Dimenson, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Shadow, Dubioza Kollektiv
Flume, Fritz Kalkbrenner
George Ezra,GTA, GusGus
Her
Interpol
Jagwar Ma, Jamie Cullum
Kasabian, Kensington
Leningrad, Léon

Mac Demarco, Major Lazer, Mando Diao, Maurice West, Metronomy
Nervo, Nothing but Thieves
OH Wonder, Oliver Heldens
Paul Van Dyk, PJ Harvey
Rita Ora, Rone, Rudimental live
Steve Aoki, Sunnery James & Ryan Marciano
The Courteeners, The Kills, The Naked and Famous, The Pretty Reckless, The Strypes, The Vaccines, Tom Odell, Two Door Cinema Club
Valentino Khan, Vince Staples
W&W, Watsky, Weval, White Lies, Wiz Khalifa

Deel: