Het albumreview heeft u al kunnen lezen op Maxazine, vanaf nu kunt u ‘The Charge Of The Light Brigade’ van Elementary Penguins zelf beluisteren. Donderdag werd het album voor het eerst aan het publiek gepresenteerd in een bomvolle Bitterzoet in Amsterdam. Speciaal voor de presentatie nam de band er een extra gitarist bij. Die gitarist, Sebastiaan, is zeker een aanvulling op het podium.

Er wordt gelijk door de Elementary Penguins begonnen met het eerste nummer van de plaat, ‘Wild Fever’ en hij knalt er meteen goed in. De titeltrack ‘The Charge Of The Light Brigade’ wordt wel iets anders dan in de studio ten gehore gebracht. Dit keer geen kanonnen en paarden maar wel weer een goeie drumsessie. Helaas kon het publiek dat de plaat inmiddels kende geen Mellatron tussen de instrumenten ontdekken. Het is de eerste keer dat de moeder van Dale de mannen hoort spelen in Amsterdam. Speciaal voor haar doen ze ‘Dancefloor’ en deze krijgt iedereen wel aan het dansen.

“Sorry that’s a lot of buttons” grapte Dale als zijn bass wordt verwisseld voor een elektrische gitaar. ‘Dancing On Your Rooftop’, zal het goed doen op de radio, maar zeker ook in de zalen. Een heerlijk nummer is dat.
Het laatse nummer gaat over de zanger en zijn neef. Zoals hij zegt kennen we allemaal wel een Dave. Niet alleen zijn moeder is in de zaal maar ook die desbetreffende neef, waardoor het nummer wat meer lading krijgt.

Wie het album dan eindelijk in handen heeft, kan tijdens het luisteren op zoek naar de twee penguins. Het artwork is prachtig en past perfect bij ‘The Charge Of The Light Brigade’

Deel: