De afgelopen twee jaar waren tropenjaren voor Chef’Special. De Haarlemse band kon na jaren hard werken eindelijk de vruchten plukken van veel optreden en lange dagen in de opnamestudio. Een prachtige tour met TwentyOnePilots in de Verenigde Staten en natuurlijk hun grote show in de ZiggoDome in oktober. Het siert de band om juist in hun “eigen kleine” Patronaat de release van het nieuwe album ‘Amigo’ te vieren.

Chef'Special

Chef’Special in Patronaat

Drie avonden een uitverkocht Patronaat was natuurlijk te verwachten met een optreden van Chef’Special. Het concert in de ZiggoDome kan 15.000 man onderdak bieden, dus de 950 geluksvogels van donderdagavond stonden al vroeg in de rij. Ook hier waren het voornamelijk de jonge meiden die het overgrote deel van het publiek bepaalden. Ruim een half uur te laat betraden de lokale helden het podium, en vanaf minuut één ging het gas er op.

De opening met ‘Because I Love You’ en ‘Into The Future’ van het nieuwe album waren een sneak preview voor het grote concert in oktober. Een enorm LED-scherm in de knusse zaal en zes gigantische CO2-kanonnen zorgden al meteen voor een uitgelaten sfeer. De tour met TwentyOnePilots heeft duidelijk een positieve bijdrage geleverd aan het geluid van de band. Zeker het openingsnummer heeft zeker een TwentyOnePilots-sausje gekregen.

Chef'Special

Oude en nieuwe hits

Naast nummers van ‘Amigo’ was er ook ruimte voor enkele oude hits. Publiekslievelingen ‘On Your Shoulder’ en ‘In Your Arms’ kregen een welverdiend plekje op de setlist. De laatste was de afsluiter van de set en werd in een prachtige nieuwe versie uitgevoerd. Toch bleken de nieuwe nummers de meeste armen in de lucht te krijgen. Natuurlijk bij de hits ‘Try Again’ en zeker bij de ultieme festivalknaller ‘Amigo’ ging de vloer enkele centimeters op en neer.

Het absolute hoogtepunt werd bereikt met het leukste nummer van het album. Het heerlijke, ontspannen reggae begin van ‘Money’ veranderde langzaam in een kolkende Drum ‘N Bass beat die zelfs Skrillex jaloers zou maken. Grote complimenten ook voor de geluidsman van het Patronaat. In een kleinere zaal als die van de Haarlemse poptempel is het lastig te doseren met de muziek van Chef’Special door de vele verschillende lagen muziek. Maar de afstelling van microfoon en instrumenten was nagenoeg perfect afgesteld.

Chef'Special

Amigo

Zanger Joshua erkende toch redelijk nerveus te zijn voor het eerste optreden van het drieluik in Haarlem, maar in de uitvoering was er niets van te merken. Een gelikte show die waarschijnlijk niet eerder is vertoond in het Patronaat, en straks in oktober een uitgebreidere versie zal krijgen. Als afsluiter kregen de fans de klassieker ‘Birds’ en een akoestische versie van ‘Amigo’ voorgeschoteld. En prachtige afsluiter van een heelijk avondje albumrelease, zonder een daadwerkelijke plaatuitreiking. De Haarlemse band blijft in Patronaat gewoon een specialiteit van het huis.

Foto’s: Armand Hoogland
meer foto’s op onze Facebookpagina

Deel: