Het nieuwe Britse rockfenomeen en singer-songwriter Harlea komt naar Nijmegen. Op 3 mei staat de 24-jarige zangeres uit Londen in Merleyn in Nijmegen. “Rock’n’Roll’s newest kid on the block” dropte eind vorig jaar uit het niets de single ‘Miss Me’ en werd een ware hit op Spotify en Soundcloud. Ook de tweede track ’You Don’t Get It’ maakt indruk en is nu regelmatig te horen op de radio. Kaartverkoop begint op vrijdag 3 maart.

Het pulserende en pompend rockende ‘Miss Me’, dat flirt met het vroege werk van Arctic Monkeys, blijkt een formidabele binnenkomer voor de zangeres, die voor de muziekwereld tot op dat moment nog een volslagen onbekende was. Volgens de jonge singer-songwriter gaat het nummer over ‘Het intense plezier dat een relatie kan geven, afgezien van de eventuele consequenties. ‘Miss Me’ staat voor een emotionele verslaving, die je pas goed voelt als je van elkaar wordt gescheiden. Zelfs een destructieve relatie voelt beter dan de pijn van het niet samenzijn.’

Onlangs zette Harlea haar tweede single ‘You Don’t Get It’ online. Het is een bluesy R&B-rocksong, waarin ze klinkt als Amy Winehouse, maar dan met elektrische gitaar. Denk aan Garbage’s Shirley Manson meets Jesus & Mary Chain, maar vooral vette, klassieke rock-‘n-roll.

Not revealing everything

De in Birmingham geboren artieste, die haar ouderlijk huis al op zestienjarige leeftijd verliet en onder andere als model in Los Angeles heeft gewerkt, heeft inmiddels al een aantal shows in haar thuisland gedaan en nu is Nederland als een van eerste landen in Europa aan de beurt om kennis te maken met dit nieuwe rockfenomeen. “I want to play live. But I want to be careful about how much I do.” Harlea kiest bewust voor een ‘indepedent’ benadering voor haar muzikale toekomst. “Not revealing everything is such an art nowadays”.

Het moge duidelijk zijn: de muziek van Harlea zal niet worden gepusht met een ‘all-the-socials info-blast’ door management. Harlea’s muziek en haar muzikale carrière zal ontstaan. De verwachting is: vrij snel.

Deel: